«Δεν υπάρχει απόδειξη πως χρησιμοποίησα χημικά όπλα εναντίον του λαού μου»

«Δεν υπάρχει απόδειξη πως χρησιμοποίησα χημικά όπλα εναντίον του λαού μου»

Ο Μπασάρ αλ-Άσαντ με συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS προειδοποιεί τις ΗΠΑ πως θα υπάρξουν αντίποινα εάν επιτεθούν στη Συρία.

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ παραχώρησε σήμερα μία συνέντευξη-έκπληξη στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS και δήλωσε πως ο ίδιος δεν βρίσκεται πίσω από την επίθεση με τα χημικά όπλα της 21ης Αυγούστου.

«Αρνήθηκε ότι έχει σχέση με την επίθεση αυτή. Το σημαντικότερο πράγμα που είπε είναι ότι ‘δεν υπάρχει απόδειξη πως χρησιμοποίησα χημικά όπλα εναντίον του λαού μου’», δήλωσε ο δημοσιογράφος του CBS, Τσάρλι Ρόουζ που πραγματοποίησε τη συνέντευξη με τον Σύρο πρόεδρο.

Σύμφωνα με τον Ρόουζ, ο Άσαντ ακόμη «δήλωσε ότι δεν γνωρίζει αν θα πραγματοποιηθεί επίθεση στη Συρία, αλλά ότι οι Σύροι ετοιμάζονται όσο καλύτερα μπορούν για το ενδεχόμενο αυτό», ενώ προειδοποίησε πως αν υπάρξει στρατιωτική επίθεση εναντίον της Συρίας από τις ΗΠΑ, τότε θα υπάρξουν αντίποινα από τους συμμάχους της Συρίας.

Αποσπάσματα της συνέντευξης με τον Σύρο πρόεδρο αναμένεται να προβληθούν το πρωί της Δευτέρας από το CBS, ενώ ολόκληρη η συνέντευξη θα μεταδοθεί από το αμερικανικό δίκτυο PBS.

Από την πλευρά του και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας στο Κονγκρέσο αυτήν την εβδομάδα, να παραχωρήσει συνεντεύξεις σε τρία μεγάλα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, οι οποίες θα μαγνητοσκοπηθούν και θα προβληθούν το βράδυ της Δευτέρας στα κεντρικά δελτία ειδήσεων των αντίστοιχων καναλιών, ενώ την Τρίτη αναμένεται να απευθύνει διάγγελμα προς το έθνος.

Διαβάστε ακόμη: Social media έναντι δημοσιογραφίας