Δέσμευση της κυβέρνησης για επιτάχυνση της επένδυσης στις Σκουριές

Δέσμευση της κυβέρνησης για επιτάχυνση της επένδυσης στις Σκουριές
Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από τις εγκαταστάσεις της εταιρίας εξόρυξης χρυσού Eldorado Gold, στις Σκουριές Χαλκιδικής. Η εταιρία ανακοίνωσε την αναστολή των εργασιών της, τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017. . ΑΠΕ-ΜΠΕ/ELDORADO GOLD/STR Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Την επεξεργασία όλων των εκκρεμών ζητημάτων μεταξύ του ΥΠΕΝ και της Eldorado Gold από μια μεικτή επιτροπή ειδικών, αποφάσισαν τα δύο μέρη σε σημερινή τους συνάντηση.

Η βούληση της κυβέρνησης να στηριχθεί η επένδυση στις Σκουριές, με σεβασμό όλων των αναγκαίων περιβαλλοντικών όρων, όπως είχε δεσμευτεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίστηκε στην συνάντηση που είχαν σήμερα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Γεράσιμος Θωμάς, με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Eldorado Gold, Τζωρτζ Μπερνς, και τα ανώτερα στελέχη της εταιρείας στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το ΥΠΕΝ, προκειμένου να προχωρήσει η επένδυση αποφασίστηκε να δημιουργηθεί μια μεικτή επιτροπή από ειδικούς του υπουργείου και της εταιρείας, οι οποίοι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα συζητήσουν όλα τα εκκρεμή θέματα περιβαλλοντικά, οικονομικά και αναπτυξιακά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ