Διακοπή εργασιών της βουλής λόγω… υπουργικών απουσιών

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλοι οι αρμόδιοι υπουργοί για οκτώ επίκαιρες ερωτήσεις απουσίαζαν – Έντονη αντίδραση του προεδρεύοντος Γιάννη Δραγασάκη και απάντηση της ΝΔ.

Την έντονη αντίδραση του προεδρεύοντος του Σώματος Γιάννη Δραγασάκη προκάλεσε η απουσία όλων των αρμόδιων υπουργών, οι οποίοι είχαν κληθεί να απαντήσουν σε οκτώ επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών.

Οι επίκαιρες ερωτήσεις απευθύνονταν στους υπουργούς Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης, Παιδείας και Υποδομών, οι οποίοι δήλωσαν είτε κώλυμα, είτε αναρμοδιότητα.

«Δυστυχώς η Βουλή συνεδριάζει σήμερα χωρίς κυβέρνηση. Αναρωτιέμαι αν ήταν αναπόφευκτο αυτό να γίνει ή αν θα μπορούσε να γίνει κάποια αναδιάταξη. Να θέσω το ερώτημα. Πού είναι η κυβέρνηση; Τι κάνει; Και γιατί έχουμε αυτή την εικόνα σήμερα;», σχολίασε ο κ. Δραγασάκης.

Κλείνοντας δε τη συνεδρίαση της Ολομέλειας, τόνισε:

«Ελπίζω αύριο το πρόγραμμα της Βουλής να είναι πιο αξιοπρεπές και αντίστοιχο με το κύρος της».

Να σημειωθεί ότι φαινόμενο αυτό έχει παρουσιαστεί πολλές φορές και το προηγούμενο διάστημα και είχε προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια τόσο των βουλευτών όσο και του προεδρείου της Βουλής, ενώ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε δώσει εντολή στους υπουργούς του να μην απαξιώνουν τη Βουλή και να απαντούν στους βουλευτές κι αν δεν μπορούν οι ίδιοι να τους αντικαθιστούν οι υφυπουργοί τους. «Είναι η τελευταία φορά που το ανέχομαι αυτό», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός την προηγούμενη φορά που επαναλήφθηκε κάτι τέτοιο, όταν απαντήθηκε μόνο μια από τις εννιά ερωτήσεις που είχαν καταθέσει βουλευτές (παρών ήταν μόνο ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου).

Διαβάστε ακόμη: Παράταση για τις μεταβολές στοιχείων στους εκλογικούς καταλόγους

Ανεπίσημη απάντηση της ΝΔ με αιχμές κατά Δραγασάκη
«Απολύτως δικαιολογημένοι είναι και οι τέσσερις υπουργοί που απουσίαζαν σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής για να απαντήσουν στις επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών, καθώς ήταν γνωστό ότι είχαν ανειλημμένες υποχρεώσεις».

Αυτό ανέφεραν κύκλοι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι οι υπουργοί Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Στουρνάρας και Αθανάσιος Τσαυτάρης βρίσκονται στις Βρυξέλλες, ο πρώτος συμμετέχει στις εργασίες του Eurogroup και ο δεύτερος στο Συμβούλιο Υπουργών, ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοϊδης περιοδεύει μαζί με ειδικό κλιμάκιο στη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά ενώ ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος είχε έγκαιρα ενημερώσει τον ερωτώντα βουλευτή.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ίδιοι κύκλοι άφησαν αιχμές για την αντίδραση του αντιπροέδρου της Βουλής Γιάννη Δραγασάκη που σχολιάζοντας την απουσία των υπουργών αναρωτήθηκε πού είναι η κυβέρνηση.

«Φαντάζομαι ότι ο αντιπρόεδρος της Βουλής θα ήταν ενήμερος για την απουσία των υπουργών. Καλό θα ήταν όλες τις φορές οι αντιπρόεδροι να μιλάνε ως αντιπρόεδροι και όχι ως κομματικά στελέχη», ανέφερε χαρακτηριστικά πηγή της ΚΟ της ΝΔ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ