Διεκόπη η συνεργασία Nike με Νεϊμάρ- Ο λόγος

Διεκόπη η συνεργασία Nike με Νεϊμάρ- Ο λόγος
epa07272044 Neymar of Paris Saint Germain reacts during the quarter final of the French League Cup's match Paris Saint-Germain (PSG) against Guingamp at the Parc des Princes Stadium in Paris, France, 09 January 2019. EPA/ETIENNE LAURENT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την απόφαση να διακόψει τη συνεργασία της με τον Νεϊμάρ έλαβε η Nike, λόγω της άρνησης του Βραζιλιάνου «αστέρα» της Παρί Σεν Ζερμέν να συνεργαστεί με τις αρχές, μετά τις εις βάρος του καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Wall Street Journal», η αφορμή για τη διακοπή της συνεργασίας των δύο πλευρών οφείλεται στην υπόθεση για την οποία κατηγορείται ο διεθνής άσος απέναντι σε υπάλληλο της εταιρίας το 2016.

Στην καταγγελία της η εργαζόμενη στον αμερικανικό κολοσσό αθλητικών ειδών, αναφέρει μεταξύ άλλων, πως ο Νεϊμάρ προσπάθησε να την εξαναγκάσει να συνευρεθεί μαζί του σε δωμάτιο ξενοδοχείου κι αποκάλυψε το περιστατικό δύο χρόνια αργότερα, στο πλαίσιο ενός συνεδρίου που διοργάνωσε η Nike κι αφορούσε την δημιουργία ενός ασφαλέστερου περιβάλλοντος εργασίας και της καταπολέμησης των διακρίσεων.

Αρχικά η καταγγέλουσα ζήτησε να μην πάρει μεγάλη δημοσιότητα το θέμα, ωστόσο, ένα χρόνο μετά συναίνεσε στο να διεξαχθούν έρευνες.

Από την πλευρά του ο Νεϊμάρ διέψευσε το γεγονός και αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις αρχές, γεγονός που ανάγκασε τη Nike να διακόψει τη συνεργασία που είχαν.