Διεθνείς διακρίσεις για τους λευκούς οίνους Τσιλιλή

Διεθνείς διακρίσεις για τους λευκούς οίνους Τσιλιλή

Τρία διεθνή βραβεία απέσπασαν οι λευκοί οίνοι στους δημοφιλείς διαγωνισμούς Concours Mondial de Bruxelles και Challenge International du Vin. 

Τα βραβεία συμβολίζουν σημαντική διεθνή αναγνώριση για την εταιρεία Τσιλιλή που φέρει ως όραμά της την ποιοτική εξέλιξη και ανάδειξη της ελληνικής οινικής και αποστακτικής κουλτούρας, συνδυάζοντας παραδοσιακές αξίες με σύγχρονες πρακτικές.

Ο οίνος ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΠΕΤΡΑ ΠΓΕ ΜΕΤΕΩΡΑ ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ-ΑΣΥΡΤΙΚΟ 2013 διακρίθηκε αποσπώντας Χρυσό Μετάλλιο στο διεθνή διαγωνισμό Concours Mondial de Bruxelles στις Βρυξέλλες, μεταξύ 8.060 οίνων από 41 χώρες. Ο ξεχωριστός αυτός οίνος απέσπασε ένα ακόμα Χρυσό Μετάλλιο στο διεθνή διαγωνισμό Challenge International du Vin στο Μπορντώ, μεταξύ 5.500 οίνων από 38 χώρες.
Ο οίνος ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΠΕΤΡΑ ΠΓΕ ΜΕΤΕΩΡΑ ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ-ΑΣΥΡΤΙΚΟ 2013 είναι ένας βιολογικός από σταφύλια των ελληνικών ποικιλιών Μαλαγουζιάς και Ασύρτικου και αποτελεί ιδανική συνοδεία για ψάρια και θαλασσινά, δροσερές σαλάτες και λευκά κρέατα.
Το ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΠΕΤΡΑ αποτελεί τον οικογενειακό αμπελώνα της οικογένειας Τσιλιλή γύρω από το Προϊστορικό Σπήλαιο της Θεόπετρας, τους πρόποδες των Μετεώρων, ανήκοντας στην Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Μετέωρα. Το μυστηριακό περιβάλλον των Μετέωρων μεταλαμπαδεύεται στον οίνο μέσω ενός ιδιαίτερου terroir, της σπάνιας σύστασης του εδάφους και του ηπειρωτικού κλίματος και καθιστά την περιοχή διαχρονική κοιτίδα παραγωγής κρασιών, με ξεχωριστό χαρακτήρα και υψηλή ποιότητα.
ASKITIKOS WHITE (1)
Ο οίνος ΑΣΚΗΤΙΚΟΣ ΛΕΥΚΟΣ 2013 κέρδισε το Ασημένιο Μετάλλιο στο διεθνή διαγωνισμό Concours Mondial de Bruxelles, στις Βρυξέλλες μεταξύ 8.060 οίνων από 41 χώρες.
O λευκός οίνος της σειράς παράγεται από σταφύλια μικρής στρεμματικής απόδοσης των διεθνών ποικιλιών Sauvignon Blanc, Chardonnay και της ελληνικής και συνδυάζεται με θαλασσινά και ψάρια, λευκά κρέατα, αλλά καταναλώνεται και μόνο του.
Η σειρά κρασιών ΑΣΚΗΤΙΚΟΣ ακολουθεί το παράδειγμα των «ασκητικά» δουλεμένων κρασιών του παρελθόντος -από μοναχούς και ασκητές- συνδυάζοντας τα οφέλη της νέας τεχνολογίας. Προσεκτικά επιλεγμένα σταφύλια από ποιοτικούς αμπελώνες της Ελλάδας, καλλιεργημένα σε μικρές αποδόσεις, οινοποιούνται κάτω από πλήρως ελεγχόμενες συνθήκες, για να διατηρήσουν όλα τα χαρακτηριστικά των ποικιλιών και του terroir και να μετατραπούν σε απολαυστικά, ποιοτικά κρασιά.

 

Διαβάστε ακόμα:

Ο δρόμος του κρασιού φτάνει μέχρι την Κίνα

Τα ακριβότερα κρασιά στον κόσμο

Κρασί και προϊόντα της ελληνικής γης