Δικαστικό σοκ για τη Folli Follie: Aνοίγει o δρόμος για κατάσχεση 1,8 εκατ. ευρώ από τους εταιρικούς λογαριασμούς της

Κατάσχεση του ταμείου της Folli Follie.

Στην κατάσχεση του ταμείου της Folli Follie προχώρησε η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών μετά την απόρριψη της αίτησης ανακοπής που είχε κάνει η κλυδωνιζόμενη επιχείρηση στη συντηρητική κατάσχεση του ενεργητικού της έως του ποσού του 1,8 εκατ. ευρώ.

Η δικαστική απόφαση που δημοσιεύτηκε σήμερα το πρωί, δικαιώνει την Ένωση Ελλήνων Επενδυτών που με επικεφαλής τον δικηγόρο Γιάννη Κυριακόπουλο είχε κερδίσει τα ασφαλιστικά μέτρα για λογαριασμό 56 επενδυτών που έχουν χάσει τα λεφτά τους από την εταιρεία.

Η Ένωση Επενδυτών, έχει ήδη προχωρήσει σε επιδόσεις, ζητώντας την συντηρητική κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων όχι μόνο της Folli αλλά και άλλων 10 εμπλεκόμενων φυσικών προσώπων. Η δικαστική απόφαση της απόρριψης του αιτήματος της ανακοπής ανοίγει το δρόμο για κατάσχεση 1,8 εκατ. ευρώ από τους εταιρικούς λογαριασμούς της Folli οι οποίοι είναι εκτός δεσμεύσεων.

Η απόφαση αναφέρει ότι οι 56 αιτούντες μέλη της Ενωσης διατηρούν χρηματική απαίτηση που χρήζει διασφάλισης ύψους 1,8 εκατ. ευρώ από την αδικοπραξία που τελέστηκε εις βάρος τους, τα δε ποσά αφορούν αξίες από μόλις 2.300 ευρώ έως και 250.000 ευρώ από αγορά μετόχων ή ομολόγων ή και παραγώγων.

Σύμφωνα με τις νομικές ερμηνείες της Ενώσεως Ελλήνων Επενδυτών, από την απόφαση επιβεβαιώνεται πως «οι μέτοχοι έχουν αυτοτελή αξίωση αποζημιώσεως κατά των μελών της διοικήσεως της εταιρείας, όταν η ζημιογόνος πράξη των τελευταίων, αυτοτελώς θεωρουμένη, συνιστά συγχρόνως και παράνομη επέμβαση στην υπόσταση του μετοχικού δικαιώματος, συνιστά δηλαδή και ως προς τους μετόχους αδικοπραξία, από την οποία απορρέει άμεση και αυτοτελής υποχρέωση προς αποζημίωση».