Dimon: Μπορεί να διεκδικήσω δημόσιο αξίωμα στις ΗΠΑ, είμαι πιο σκληρός από τον Trump

Dimon: Μπορεί να διεκδικήσω δημόσιο αξίωμα στις ΗΠΑ, είμαι πιο σκληρός από τον Trump
epa05050930 CEO of JP Morgan Chase Jamie Dimon participates in a panel discussion entitled 'Financial Inclusion to Advance Global Growth and Equality', during the Financial Inclusion Forum hosted by the US Department of the Treasury and the US Agency for International Development (USAID) at the Treasury Department in Washington, DC, USA, 01 December 2015. The forum brought together leaders from the US and foreign governments, financial institutions and other corporations, and nonprofits; to discuss ways to increase access to safe and affordable financial services. EPA/MICHAEL REYNOLDS EPA/MICHAEL REYNOLDS Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Jamie Dimon είπε επίσης ότι οι επενδυτές θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για πιθανή αστάθεια

Στην αποκάλυψη ότι θα μπορούσε να διεκδικήσει κάποιο δημόσιο αξίωμα στο μέλλον, όταν εγκαταλείψει το τιμόνι της JP Morgan, προχώρησε ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής τράπεζας Jamie Dimon.

«Αγαπώ τη χώρα μου και ίσως μια μέρα να υπηρετήσω τη χώρα μου με τη μια ή την άλλη ιδιότητα», είπε σε συνέντευξή στην τηλεόραση του Bloomberg, όταν ρωτήθηκε αν έχει σκεφτεί ποτέ μια θέση σε δημόσιο αξίωμα. 

Σημειώνεται πως ο Dimon προέβη στα εν λόγω σχόλια, που έγιναν στην ετήσια Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για την Κίνα στη Σαγκάη την Τετάρτη, ενώ οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για τις προεδρικές εκλογές του 2024.

Πάντως, ο Dimon έχει πει επανειλημμένα ότι σχεδιάζει να παραμείνει στην κορυφή της μεγαλύτερης τράπεζας των ΗΠΑ για άλλα πέντε χρόνια, ενώ στο παρελθόν έσπευσε να διαψεύσει δημοσίως τις εικασίες ότι σχεδίαζε να διεκδικήσει τον προεδρικό θώκο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προς το παρόν, έχει επικεντρωθεί στη δουλειά του, που είναι να διευθύνει τη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ, έναν ρόλο ο οποίος τον κάνει «αρκετά χαρούμενος». «Αλλά, μου αρέσει αυτό που κάνω», είπε. Η JPMorgan κάνει «θαυμάσια δουλειά για να βοηθήσει τους Αμερικανούς, για να βοηθήσει χώρες σε όλο τον κόσμο».

Ο Dimon είπε το 2018 ότι θα μπορούσε να κερδίσει τον Donald Trump, λέγοντας ότι θα ήταν «το ίδιο σκληρός» και «πιο έξυπνος». Αργότερα την ίδια μέρα, έβγαλε μια δήλωση λέγοντας ότι δεν θα είναι υποψήφιος για πρόεδρος.

Έρχεται συμφωνία;

Οι απόψεις του για την πολιτική πραγματικότητα των ΗΠΑ έχουν πυροδοτήσει συζητήσεις ότι θα μπορούσε να εισέλθει στον πολιτικό στίβο. Μιλώντας την Τετάρτη, παρέμεινε αισιόδοξος ότι θα επιτευχθεί συμφωνία για το χρέος των ΗΠΑ.

«Νομίζω ότι θα συμβεί», είπε. «Αν πίστευα ότι δεν θα συνέβαινε, μάλλον δεν θα ήμουν εδώ αυτή τη στιγμή».

Ο Dimon είπε επίσης ότι οι επενδυτές θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για πιθανή αστάθεια που μπορεί να προκύψει από την αυστηρότερη νομισματική πολιτική τους επόμενους μήνες. «Νομίζω ότι τα αποτελέσματα μπορεί να είναι λίγο πιο σκληρά από ό,τι περιμένουν οι άνθρωποι», είπε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: