Δημοσιογράφοι, «κωλογύφτισσες» και μετανάστες στο στόχαστρο του Σαλβίνι

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας στράφηκε εναντίον όλων.

Συνέχεια στο περιστατικό με τις λήψεις του γιου του που έκανε βόλτα με jet ski της αστυνομίας έδωσε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι.

«Εσείς που έχετε εξειδικευτεί, πηγαίνετε να κάνετε λήψεις με παιδάκια, μιας και σας αρέσουν πολύ», τόνισε προκλητικά στον δημοσιογράφο της “Repubblica” Βαλέριο Λο Μούτσιο, ο οποίος είχε κάνει τις λήψεις του γιου του Σαλβίνι.

«Με αποκαλείτε παιδόφιλο;» απάντησε αμέσως ο δημοσιογράφος. «Οι γιοι πρέπει να παραμένουν εκτός της πολεμικής στην πολιτική. Επιτεθείτε σε μένα, αφήστε όμως τον γιό μου. Ντρέπομαι στο όνομα αυτών που βάζουν τα παιδιά στην πολεμική της πολιτικής. Δεν μιλάω για τους γιους και τα μωρά των άλλων. Δεν έχω άλλο να προσθέσω» συμπλήρωσε ο Σαλβίνι προκαλώντας ακόμη περισσότερο τον δημοσιογράφο: «Πάμε να κάνουμε μαζί θαλάσσιο ποδήλατο, γιατί, μιας και είσαι ενήλικος, μπορώ να σου κάνω την πρόσκληση». «Θέλω να ξέρω ποιοι με απείλησαν» ανταπάντησε ο Λο Μούτζιο, ζητώντας να μάθει από τον Σαλβίνι ποιοι ήταν οι αστυνομικοί που τον απομάκρυναν από τον χώρο που έκανε τις λήψεις απειλώντας τον με τις φράσεις «ή κλείνεις την κάμερα ή θα σ’ την πάρουμε» και «ξέρουμε πού μένεις». Απειλές για τις οποίες η εισαγγελία της Ραβέννα ξεκίνησε έρευνα.

Στο στόχαστρο του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών βρέθηκε και δεύτερος δημοσιογράφος της “Repubblica”, ο Καρμέλο Λοπάπα, που τον ρώτησε για το σκάνδαλο της πιθανής χρηματοδότησης της Λέγκας από το περιβάλλον του Πούτιν. «Η ‘Repubblica’ είναι μια εφημερίδα που με διασκεδάζει πάρα πολύ. Εάν θέλω να γελάσω, διαβάζω την εφημερίδα σας» του απάντησε ο Σαλβίνι. Συζητήσεις προκάλεσαν επίσης τα γραφόμενα του Σαλβίνι στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου του.

«Σας φαίνεται κανονικό ότι μια τσιγγάνα από το Μιλάνο λέει: ‘Στον Σαλβίνι θα έπρεπε να ρίξουμε μια σφαίρα στο κεφάλι’. Κάτσε καλά, κωλογύφτισσα, κάτσε καλά, γιατί σε λίγο έρχεται η ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΑ», απάντησε στην απαράδεκτη φράση της γυναίκας …ο φόβος και τρόμος των Ρομά και των Σίντι, που κατεδαφίζει τους καταυλισμούς τους οδηγώντας ο ίδιος τις μπουλντόζες.

Για να φανεί ότι δεν κάνει διακρίσεις ο Σαλβίνι απείλησε και το σκάφος της γερμανικής ΜΚΟ Sea Eye, το “Alan Kurdi”, που πλησίασε στη Λαμπεντούζα με 40 πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων μια έγκυος και ένας 10χρονος με ράμματα δέκα πόντων στην πλάτη για τραύμα από πολεμικό όπλο.

«Έχουμε ένα τρισάθλιο και αηδιαστικό νέο, που αποτελεί μια νέα πρόκληση στη Μεσόγειο… Προειδοποιήσαμε, για να σώσουμε τη γερμανική κυβέρνηση. Προειδοποιήσαμε, για να σώσουμε τη γερμανική ΜΚΟ. Εάν μπείτε στα χωρικά μας ύδατα θα σας κατασχέσουμε το σκάφος. Τι παίζουμε παιδικά παιχνίδια; Φτάνει, μου έσπασαν τ’ αρχίδια. Τα πλοία θα κατάσχονται και εμείς θα ανεβαίνουμε στη γέφυρα για να τα πάρουμε», σχολίασε ο λαλίστατος φασίστας υπουργός της Ιταλίας, καταγγέλλοντας τη Γερμανία ότι προσπαθεί να τον εκβιάσει «λέγοντας ότι θα πάρει τους 30 μετανάστες του ‘Gregoretti’ εάν αποβιβάσουμε και τους 40 του ‘Alan Kurdi’».

Την προηγούμενη, ο Σαλβίνι είχε γράψει στα κοινωνικά δίκτυα: «To ‘Alan Kurdi’ επέστρεψε στη θάλασσα για να μαζεύει μετανάστες και ζητάει δωρεές on lime (με προτεινόμενη τιμή 14 ευρώ για κάθε ναυτικό μίλι). No comment… Καλό ταξίδι και μακριά από την Ιταλία».

Σχετικά άρθρα