Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα 13% της ΝΔ έναντι 23,8% του ΣΥΡΙΖΑ 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι τάσεις της MRB δίνουν νέα στοιχεία για το πώς κινείται αυτή τη στιγμή το εκλογικό σώμα, τι σκοπεύουν οι πολίτες να ψηφίσουν, αλλά και ποιος αρχηγός απολαμβάνει τη δημοφιλία τους.

Ως προς την πρόθεση ψήφου, οι πολίτες που απάντησαν στην έρευνα της MRB επιλέγουν ΝΔ σε ποσοστό 36,8% έναντι 23,8% του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει 7,1% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,2%.

Η Ελληνική Λύση του κ. Βελόπουλου λαμβάνει 3,5% και το ΜεΡΑ25 του Γιάννη Βαρουφάκη με 3% μπαίνει οριακά στη Βουλή, σε περίπτωση βέβαια που είχαμε τώρα εκλογές.

Παράσταση νίκης

Στην παράσταση νίκης παραμένει σταθερά σε υψηλά επίπεδα η Νέα Δημοκρατία, αν και το κυβερνών κόμμα έχει απολέσει περίπου 6 μονάδες σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2020.

Πλέον, η διαφορά είναι στο 36% στην παράσταση νίκης (54,7% ΝΔ έναντι 18,7% του ΣΥΡΙΖΑ), όταν τον Δεκέμβριο του 2020 η διαφορά ήταν στο 42,8%.

Ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να έχει την πρωτιά στη δημοφιλία ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς και δη απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα. Η μεταξύ τους διαφορά είναι στις 9,5 μονάδες, δηλαδή ποσοστά 34% έναντι 24,5% αντιστοίχως.

Η Φώφη Γεννηματά είναι τρίτη με 5,6%, ενώ τέταρτος είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης με 4,2%.

Όμως, στη σύγκριση μεταξύ Μητσοτάκη – Τσίπρα (εξαιρουμένων των υπολοίπων πολιτικών αρχηγών) η διαφορά εκτοξεύεται στις σχεδόν 20 μονάδες, 42,5% για τον πρωθυπουργό και 31,6% για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις τάσεις της MRB, τις περισσότερες αρνητικές γνώμες συγκεντρώνει ο Κυριάκος Βελόπουλος με 68,8% και ο Γιάνης Βαρουφάκης με 64,3%.

Η εικόνα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Περίπου αντίστοιχη δημοφιλία, όπως δηλαδή παρατηρείται στους κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα, βλέπουμε και στη δημοφιλία των κομμάτων. Οι πολίτες που απάντησαν στην έρευνα της MRB έχουν θετική γνώμη για το κυβερνών κόμμα σε ποσοστό 38,6%, ενώ οι αρνητικές είναι στο 57,7%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 32,1% θετικές γνώμες και 63,6% αρνητικές.