Δυναμικό ελληνικό παρών στην μεγαλύτερη έκθεση προϊόντων στον κόσμο

Δυναμικό ελληνικό παρών στην μεγαλύτερη έκθεση προϊόντων στον κόσμο

Στο εθνικό περίπτερο συμμετείχαν 20 από τις μεγαλύτερες Ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις του κλάδου των τροφίμων, οι οποίες παρουσίασαν εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα διατροφής.

Με 50 Έλληνες εκθέτες συμμετείχε η Enterprise Greece στην 30η Διεθνή Έκθεση προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας (private label) PLMA 2016, η οποία διεξήχθη από τις 24 έως τις 25 Μαΐου 2016 στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας.

Η PLMA αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας στον κόσμο προσελκύοντας περισσότερους από 12.000 εμπορικούς επισκέπτες από 115 χώρες και στην οποία συμμετέχουν 2.500 εκθέτες από 60 χώρες. Η έκθεση έχει πολύ μεγάλο ειδικό βάρος στο χώρο των τροφίμων λόγω της ανοδικής πορείας των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας στις αλυσίδες λιανικής πώλησης.

Στόχος της Enterprise Greece είναι η καλύτερη δυνατή παρουσία και υποστήριξη των Ελλήνων εκθετών μέσω της άρτιας οργάνωσης της εθνικής συμμετοχής.

Η ελληνική συμμετοχή αποτελούνταν από 50 εκθέτες. Στο εθνικό περίπτερο που οργανώθηκε από την Enterprise Greece συμμετείχαν 20 από τις μεγαλύτερες και δυναμικότερες Ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις του κλάδου των τροφίμων, οι οποίες παρουσίασαν εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα διατροφής.

“Το ενδιαφέρον των ξένων επισκεπτών για τα ελληνικά τρόφιμα ήταν ιδιαιτέρως αυξημένο καταγεγραμμένες περισσότερες από 600 επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ των ελλήνων εξαγωγέων και των επισκεπτών-επαγγελματιών,  πολλές από τις οποίες ανοίγουν προοπτικές για περαιτέρω διείσδυση των ελληνικών προϊόντων στις αγορές του εξωτερικού” όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Την Ελληνική παρουσία στην έκθεση τίμησε με την παρουσία του ο Οικονομικός και Εμπορικός Σύμβουλος της Ελληνικής Πρεσβείας, Νίκος Θωμόπουλος, ο οποίος συνομίλησε και αντάλλαξε απόψεις με τους Έλληνες εκθέτες.

H Enterprise Greece σχεδιάζει για το 2017 μια σειρά ενεργειών για την ακόμα καλύτερη ελληνική συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση PLMA.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ