Δύο δισ. δολάρια «ρίχνει» η General Electric στην Αφρική

Δύο δισ. δολάρια «ρίχνει» η General Electric στην Αφρική

Ο CEO της GE, Τζεφ Ίμελτ ποντάρει στις τεράστιες ενεργειακές προοπτικές της αφρικανικής ηπείρου.

Δύο δισεκατομμύρια δολάρια για την ενεργειακή ανάπτυξη της Αφρικής μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, επενδύει η General Electric. Με τον τρόπο αυτό θα βελτιωθεί αισθητά η πρόσβαση, η σταθερότητα και η επάρκεια σε ενέργεια για ολόκληρη την ήπειρο.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση των υποδομών, την εκπαίδευση των εργαζομένων και την αειφόρα ανάπτυξη.

Η συμφωνία πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης 50 περίπου Αφρικανών ηγετών στην Ουάσινγκτον, οικοδεσπότης της οποίας ήταν ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα.

Η GE επένδυσε περισσότερα από 5,2 δισ. δολάρια σε 30 αφρικανικές χώρες το 2013, έχοντας έσοδα που ξεπέρασαν τα $8,3 δισ. από παραγγελίες που προήλθαν από ολόκληρη την ήπειρο, καθιστώντας την Αφρική ως τον πιο ελκυστικό επενδυτικό σύμμαχο της εταιρείας.

Μεταξύ των επενδύσεων περιλαμβάνονται πολλά νέα πρότζεκτ, όπως η προμήθεια καινούριων αεροτουρμπίνων φυσικού αερίου στην Αλγερία και τη Νιγηρία για τη βελτίωση της αξιοπιστίας του δικτύου, και η παράδοση σιδηροδρομικών και ενεργειακών υλικών στην Ανγκόλα, αξίας ενός δισ. δολαρίων.

Ο CEO της GE, Τζεφ Ίμελτ δήλωσε ότι η Αφρική αποτελεί την εμπροσθοφυλακή των αναπτυξιακών προοπτικών για την εταιρεία. Ο φυσικός πλούτος και οι ανερχόμενες ενεργειακές απαιτήσεις συνιστούν την Αφρική έναν άκρως ελκυστικό προορισμό, παρότι η πολιτική αστάθεια σε πολλές περιοχές αποτελεί τροχοπέδη. Κατά τον Ιμέλτ, «παρ’ όλες τις δυσκολίες, η GE παραμένει ένας αφοσιωμένος αρωγός της αναπτυξιακής πορείας της Αφρικής».

Η General Electric προγραμματίζει μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια να χρηματοδοτήσει με 20 εκατ. δολάρια διάφορα προγράμματα εκπαίδευσης νοσηλευτών αναισθησιολόγων και τεχνικών βιοϊατρικών μηχανημάτων.

Διαβάστε ακόμη:

Η (αυτο)κριτική του κ.General Electric

Συναλλαγές 400 δισ. δολαριών μεταξύ Κίνας-Αφρικής έως το 2020