Δυσμενή καιρικά φαινόμενα η αιτία της συντριβής του αεροσκάφους της AirAsia

Δυσμενή καιρικά φαινόμενα η αιτία της συντριβής του αεροσκάφους της AirAsia

Τα σωστικά συνεργεία που έχουν μέχρι στιγμής ανασύρει 31 σορούς επιβατών, εντόπισαν σήμερα ένα πέμπτο μεγάλο αντικείμενο στο βυθό της Θάλασσας της Ιάβας.

«Με βάση τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία σχετικά με τη θέση του αεροσκάφους κατά την τελευταία επικοινωνία, οι καιρικές συνθήκες αποτέλεσαν πιθανόν τα αίτια του δυστυχήματος», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ινδονησίας, αποδίδοντας στην κακοκαιρία τη συντριβή του αεροσκάφους της AirAsia, το οποίο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ την περασμένη Κυριακή ενώ πραγματοποιούσε πτήση από την πόλη Σουραμπάγια της Ινδονησίας με προορισμό τη Σιγκαπούρη.

«Το πιο πιθανό μετεωρολογικό φαινόμενο είναι ο πάγος που μπορεί να προκαλέσει ζημιά στους κινητήρες του αεροσκάφους. Πρόκειται απλώς για μία από τις πιθανότητες, βάσει των αναλύσεων των μετεωρολογικών δεδομένων που διαθέτουμε», πρόσθεσε η υπηρεσία.

Ο πιλότος του Airbus είχε ζητήσει από τον πύργο ελέγχου να πάρει ύψος για να αποφύγει μια καταιγίδα, όμως δεν έλαβε αμέσως άδεια εξαιτίας της μεγάλης κίνησης σε αυτό τον αεροδιάδρομο. Το αεροπλάνο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ λίγη ώρα αργότερα.

Στο αεροσκάφος, το οποίο συνετρίβη στη θάλασσα της Ιάβας, επέβαιναν 162 επιβάτες και μέλη του πληρώματος. Οι ομάδες έρευνας και διάσωσης της Ινδονησίας που αναζητούν τα συντρίμμια του αεροπλάνου της AirAsia κι έχουν μέχρι στιγμής ανασύρει 31 σορούς, εντόπισαν σήμερα ένα πέμπτο μεγάλο αντικείμενο στον βυθό.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας Φρανσίσκους Μπάμπανγκ Σοελίστιο δήλωσε πως η κακοκαιρία δυσχεραίνει και σήμερα τις έρευνες.