Disney Wars: Ο Τζορτζ Λούκας υποστηρίζει τον CEO της Disney στη «μάχη» των επενδυτών

Disney Wars: Ο Τζορτζ Λούκας υποστηρίζει τον CEO της Disney στη «μάχη» των επενδυτών
Photo: AFP
Η Disney εξαγόρασε την Lucasfilm το 2012 έναντι 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο «πατέρας» του σύμπαντος του Star Wars, Τζορτζ Λούκας, υποστηρίζει τον CEO της Disney, Μπομπ Ίγκερ και το Δ.Σ. του ομίλου προτρέποντας τους μετόχους να απορρίψουν τις προσφορές δύο ομάδων ακτιβιστών επενδυτών για να καταλάβουν θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Σε ανακοίνωση του την Τρίτη, ο Λούκς σημειώνει πως «η η δημιουργία μαγείας δεν είναι για ερασιτέχνες. Όταν πούλησα τη Lucasfilm πριν από λίγο περισσότερο από μια δεκαετία, χάρηκα που έγινα μέτοχος της Disney λόγω του μακροχρόνιου θαυμασμού μου για το εμβληματικό της εμπορικό σήμα και την ηγεσία του Μπομπ Ίγκερ».

Ο Λούκας συνεχίζοντας υποστηρίζει πως «όταν ο Μπομπ επέστρεψε πρόσφατα στην εταιρεία σε μια δύσκολη περίοδο, ανακουφίστηκα. Κανείς δεν γνωρίζει τη Disney καλύτερα. Παραμένω σημαντικός μέτοχος επειδή έχω πλήρη πίστη και εμπιστοσύνη στη δύναμη της Disney και στο ιστορικό του Μπομπ για την αύξηση της μακροπρόθεσμης αξίας και προτρέπω και άλλους μετόχους να κάνουν το ίδιο».

Το Variety σημειώνει πως η Disney εξαγόρασε τη Lucasfilm το 2012 έναντι 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μια συμφωνία στο πλαίσιο της οποίας ο Λούκας έλαβε 37,1 εκατομμύρια μετοχές της Disney. Ο Λούκας, ο οποίος είχε ιδρύσει την εταιρεία το 1971, έχει εκτιμώμενη καθαρή αξία 7,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

Στην ετήσια συνέλευση των μετόχων της Disney το 2024, που θα πραγματοποιηθεί ουσιαστικά στις 3 Απριλίου, οι επενδυτές θα ψηφίσουν για τις αντίπαλες υποψηφιότητες για το διοικητικό συμβούλιο. Τη 12μελή σύνθεση που προτείνει η Disney, τους δύο υποψηφίους της Trian Partners του Νέλσον Πελτζ (τον Πελτζ και τον πρώην οικονομικό διευθυντή της Disney, Τζέι Ρασούλο) ή τρεις από την επενδυτική εταιρεία Blackwells Capital.

Ο Πελτζ έχει υποστηρίξει ότι η μετοχή της Disney έχει υποαποδώσει σε σχέση με την αγορά και ότι η εταιρεία πρέπει να υιοθετήσει και να εκτελέσει πιο επείγουσες στρατηγικές για να επιτύχει βιώσιμη και κερδοφόρα ανάπτυξη.

Το σχόλιο του Λούκας ότι «η δημιουργία μαγείας δεν είναι για ερασιτέχνες» μπορεί να είναι μια αναφορά στην επισήμανση της Disney ότι ο Πελτζ έχει παραδεχτεί ότι δεν έχει εμπειρία στα μέσα ενημέρωσης.

Η δήλωση του σκηνοθέτη έρχεται καθώς η Disney έχει κερδίσει και άλλους υποστηρικτές στον αγώνα για το διοικητικό συμβούλιο. Τη Δευτέρα, η ανεξάρτητη εταιρεία παροχής συμβουλών Glass Lewis εξέδωσε έκθεση στην οποία συνιστά στους μετόχους της Disney να ψηφίσουν υπέρ των 12 υποψηφίων διευθυντών της Disney.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: