Δείτε πως είναι ένα τζιν 130 ετών

Δείτε πως είναι ένα τζιν 130 ετών

Εσείς πόσα χρόνια έχετε το αγαπημένο σας τζιν;

Για την 142η επέτειο των Levi’s 501 jeans, η εταιρεία ανακοίνωσε πως απέκτησε ένα κομμάτι το οποίο χρονολογείται από τη δεκαετία του 1880. Και παρά το γεγονός πως είναι ένα από τα παλαιότερα τζιν που υπάρχουν, δεν φαίνεται και σε τόσο κακή κατάσταση-δεδομένων των συνθηκών. «Εκτός από κάποια σημάδια φθοράς και κάποιες μικρές τρύπες, το παντελόνι που χρονολογείται από το 1880 φαίνεται μια χαρά», σχολιάζεται σε blog για την αγορά της Levi’s.

Η Levi’s το έχει ονομάσει «New Nevada Jeans», καθώς το τζιν βρέθηκε σε αυτή την πολιτεία. Οι διαφορές με το κλασσικό μοντέλο 501 είναι πολύ μικρές. Η ιστορία των τζιν χρονολογείται από την εποχή του «Πυρετού του χρυσού», στα τέλη του 19ου αιώνα. Το 1873, η κυβέρνηση των ΗΠΑ χορήγησε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στo Levi Strauss. Τα τζιν ήταν πρακτικά, σκληρά παντελόνια εργασίας, ενώ μέχρι τις αρχές του 20ού αιώνα είχε κατακτήσει και το χώρο της μόδας.

Μέχρι το τέλος του 2014, η Levi’s ξεπέρασε για δεύτερη συνεχή χρονιά τους οικονομικούς στόχους της. Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκα κατά 2% και διαμορφώθηκαν στα 4,8 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η εταιρεία κατάφερε να βελτιώσει τα μεγέθη της τόσο στην αγορά της Ευρώπης όσο και της Ασίας.