Το ΔΝΤ δεν θέλει μεγάλες αλλαγές στο υπουργείο Οικονομικών

Το ΔΝΤ δεν θέλει μεγάλες αλλαγές στο υπουργείο Οικονομικών

Γιατί το Ταμείο χωρίς καμιά επίσημη εξήγηση ανέβαλε τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του για την Ελλάδα. 

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο χωρίς καμιά επίσημη δεν έδωσε χθες την Πέμπτη αξιολόγηση του για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του ΔΝΤ μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος, η έκθεση θα δινόταν περίπου στη μία τα ξημερώματα της Πέμπτης, αλλά θα δημοσιοποιούνταν στις 19:00 σήμερα το απόγευμα.

Στο μεταξύ, μία ώρα νωρίτερα (στις 18:00 το απόγευμα) είχε προγραμματιστεί ενημέρωση δημοσιογράφων από τον επικεφαλής του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, γύρω από την έκθεσή του μέσω τηλεφωνικής σύνδεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας του Μιχάλη Ιγνατίου, η αναβολή φαίνεται να έχει σχέση με τον ανασχηματισμό του υπουργικού συμβουλίου, ο οποίος αναμένεται να πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες. Πηγή εκτός Ταμείου δήλωσε στον δημοσιογράφο ότι οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ συνεργάζονται στενά και καλά με τους αρμοδίους υπουργούς, και θα προτιμούσαν να μην γίνουν αλλαγές, ειδικά στο υπουργείο Οικονομικών. Παρ’ όλα αυτά, δεν επιθυμούν παρέμβαση στα εσωτερικά πράγματα της Ελλάδας.

Απαντήσεις επί του θέματος αναμένεται να δώσει σήμερα ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Θυμίζουμε ότι την περασμένη Παρασκευή, το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου συζήτησε την έκθεση Τόμσεν και αποφάσισε την εκταμίευση 3,41 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμη: 

Εγκρίθηκε το δάνειο 3,41 δισ. ευρώ του ΔΝΤ στην Ελλάδα