ΔΟΣΕ και ΕΝΠΕ συμπράττουν για την προσέλκυση επενδύσεων και την προώθηση ελληνικών εξαγωγών

ΔΟΣΕ και ΕΝΠΕ συμπράττουν για την προσέλκυση επενδύσεων και την προώθηση ελληνικών εξαγωγών
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με στόχο την συντονισμένη ανάληψη πρωτοβουλιών για την προώθηση της Ελλάδας ως ελκυστικό προορισμό για επενδύσεις, αλλά και την ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών η γενική γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας (ΔΟΣΕ) και η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) υπέγραψαν σήμερα πρωτόκολλο συνεργασίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τη γ.γ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας εκπροσώπησε ο γενικός της γραμματέας, πρόεδρος της Enterprise Greece, Ιωάννης Σμυρλής, και την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και πρόεδρος της ΕΝΠΕ, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Η σύμπραξη των δύο φορέων, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο την προσέλκυση επενδύσεων, αλλά και την προώθηση ελληνικών εξαγωγών, βάσει συστηματικών συνεργιών μέσω σχεδιασμού, συντονισμού και παρακολούθησης κοινών δράσεων, καθώς επίσης και μέσω αμοιβαίας υποστήριξης σε θέματα τεχνογνωσίας, με σκοπό τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών τους.

Σημειώνεται, τέλος, ότι οι συμβαλλόμενοι φορείς συμφωνούν να προωθήσουν και να συντονίσουν τις δράσεις τους προκειμένου να ολοκληρωθεί η υπογραφή αντιστοίχων μνημονίων συνεργασίας, μεταξύ της «Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου», με διακριτικό τίτλο Enterprise Greece, με κάθε Περιφέρεια ξεχωριστά, με σκοπό την ανάδειξη κάθε Περιφέρειας και των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων, ως επιχειρηματικού κέντρου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ