Δουλειά σε 2.500 άτομα δίνει η κατασκευή του αγωγού TAP στην Ελλάδα

Δουλειά σε 2.500 άτομα δίνει η κατασκευή του αγωγού TAP στην Ελλάδα
Το εργοτάξιο του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (Trans Adriatic Pipeline - TAP), Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιθεώρησε την πορεία των έργων κατασκευής του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (Trans Adriatic Pipeline - TAP). ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΟΥΔΗΣ

Πόσο βοηθά στην ανάσχεση της ανεργίας το μεγάλο έργο που περνά από 17 χώρες.

 

Οι μισοί περίπου εργαζόμενοι στην κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ απασχολούνται στην Ελλάδα, που φιλοξενεί και το μεγαλύτερο τμήμα της όδευσης του αγωγού, από τα ελληνοτουρκικά σύνορα μέχρι την Ιταλία.

Όπως ανέφερε ο Διευθυντής του έργου για την Ελλάδα, Rikard Scoufias μιλώντας στο Φόρουμ για τη Συνεργασία των Χωρών της Βαλκανικής και της Μαύρης Θάλασσας (Balkans & Black Sea Cooperation Forum), ο ΤΑΡ είναι «ένα όραμα που αυτή τη στιγμή γίνεται πραγματικότητα χάρη στη δουλειά 5.200 ανθρώπων στις τρεις χώρες που φιλοξενούν τον ΤΑΡ – με 2.500 από αυτούς να εργάζονται στην Ελλάδα».

Το Φόρουμ πραγματοποιήθηκε στις 24 και 25 Μαΐου στις Σέρρες, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τις 17 χώρες που συναποτελούν την περιοχή της Βαλκανικής και Μαύρης Θάλασσας (Αζερμπαϊτζάν, Αλβανία, Αρμενία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Γεωργία, Ελλάδα, Κροατία, Μαυροβούνιο, Μολδαβία, Ουκρανία, ΠΓΔΜ, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβενία, και Τουρκία).

Ο Rikard Scoufias μίλησε για τον ΤΑΡ ως απτό παράδειγμα ενεργειακής συνεργασίας μεταξύ κρατών, επιχειρήσεων και κοινοτήτων και έργο που συμβάλλει στην προμήθεια φυσικού αερίου και στην ενεργειακή διαφοροποίηση της Ευρώπης, δημιουργεί ανάπτυξη, απασχόληση και νέες ευκαιρίες για τις φιλοξενούσες χώρες.