Δραγασάκης: Ορατή πλέον η συμφωνία

Δραγασάκης: Ορατή πλέον η συμφωνία

«Δεν έχουμε εντολή να βγάλουμε την Ελλάδα από την Ευρωζώνη και δεν αποτελεί επιλογή ούτε για τη κυβέρνηση, ούτε για τον ΣΥΡΙΖΑ». 

Συνέντευξη στην εφημερίδα Guardian παραχώρησε ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης. «Ελπίζω τη Δευτέρα να δοθεί ένα σημάδι προόδου, μια συμφωνία είναι πλέον ορατή» δήλωσε ο Γιάννης Δραγασάκης και προσέθεσε:

«Οι συνομιλίες ως τώρα έχουν δείξει ότι υπάρχει κοινό πεδίο σε αλλαγές και πολιτικά μέτρα και επομένως πιστεύω ότι μια συμφωνία είναι εφικτή και προς όφελος όλων. (…) Απαιτείται συνεργασία από όλες τις πλευρές για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ρευστότητας».

Παράλληλα, ο κ. Δραγασάκης ξεκαθάρισε: «Δεν έχουμε εντολή να βγάλουμε την Ελλάδα από την Ευρωζώνη και δεν αποτελεί επιλογή ούτε για τη κυβέρνηση, ούτε για τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε εντολή για βιώσιμη λύση εντός της ευρωζώνης».

Αναφερόμενος στο αρνητικό κλίμα που αντιμετωπίζει η ελληνική κυβέρνηση στην Ευρώπη, σχολίασε: «Το ξέραμε ότι, ως πρώτοι στην Ευρώπη που προσπαθούν να αλλάξουν τις πολιτικές, τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Η τρόικα {οι ξένοι δανειστές) δεν αποτελούσαν απλώς τρεις θεσμούς αλλά ένα σύστημα εξουσίας, ένα κράτος εν κράτει, η αληθινή κυβέρνηση της χώρας. ‘Έπρεπε να αλλάξουμε το σύστημα αυτό, να αλλάξουμε τους κανόνες του παιχνιδιού».