Δραγασάκης: Τα επιπλέον μέτρα δημιουργούν πολιτικά προβλήματα

Δραγασάκης: Τα επιπλέον μέτρα δημιουργούν πολιτικά προβλήματα

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ' ό,τι περιγράφεται.

«H κυβέρνηση επιδιώκει να κλείσει την πρώτη αξιολόγηση, χωρίς νέα μέτρα στη βάση των αποφάσεων του καλοκαιριού» υποστηρίζει ο Γιάννης Δραγασάκης, τονίζοντας ότι «οτιδήποτε πέρα από αυτό δημιουργεί πολιτικό πρόβλημα».

Σε ομιλία του κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης με θέμα «Μνημόνιο -Αριστερά- Προοδευτική Διακυβέρνηση» την οποία διοργάνωσε η Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς που ίδρυσε ο Φώτης Κουβέλης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υποστήριξε ότι η οικονομία βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι περιγράφεται.

«Είναι μισή η αλήθεια ότι η κρίση προϋπήρχε των μνημονίων. Η άλλη μισή είναι ότι τα μνημόνια διαχειρίστηκαν και συντήρησαν τη κρίση. Ήταν λάθος τα μνημόνια», δήλωσε ο κ. Δραγασάκης.

Σημείωσε δε ότι άμεσος κύριος στόχος για την κυβέρνηση είναι να κλείσει η αξιολόγηση, προσθέτοντας ωστόσο ότι «τίποτα δεν μπορεί να είναι βέβαιο, γιατί η διαφωνία δεν είναι μεταξύ Ελλάδας και θεσμών, αλλά στις διαφωνίες μεταξύ τους».

Τέλος, ως δεύτερο στόχο έθεσε τη βελτίωση της υπάρχουσας συμφωνίας και ως τρίτο την εφαρμογή παράλληλου προγράμματος ανακούφισης.