EA: Η μετάβαση από το FIFA στο Sport FC και το άνοιγμα σε παιχνίδια Star Wars και Marvel

EA: Η μετάβαση από το FIFA στο Sport FC και το άνοιγμα σε παιχνίδια Star Wars και Marvel
PlayStation DualSense controller and EA Sports FC24 on PlayStation Store displayed on a tv screen are seen in this illustration photo taken in Krakow, Poland on August 9, 2023. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Ο CEO Andrew Wilson πιστεύει ακράδαντα ότι οι σειρές της EA έχουν τεράστιες δυνατότητες διεύρυνσης.

Μπορεί η Electronic Arts (ΕΑ) να είναι ήδη ένας από τους μεγαλύτερους publishers στο gaming παγκοσμίως, αλλά ο CEO, Andrew Wilson, πιστεύει ότι η εταιρεία έχει ακόμα τη δυναμική για ανάπτυξη, ανάλογη μιας startup!

Σε ομιλία του στην Διάσκεψη Goldman Sachs Communacopia + Technology, ο Wilson ανέλυσε τη στρατηγική της εταιρείας για να το επιτύχει αυτό, εκκινώντας από το να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο τα μεγάλα της franchises.

Ο Wilson προέβλεψε ότι την επόμενη δεκαετία θα υπάρξει περιορισμένος αριθμός τεράστιων διαδικτυακών κοινοτήτων με περισσότερα από 100 ή 200 εκατομμύρια μέλη. Η EA ευνοείται ήδη από σειρές όπως το FIFA, το Madden, το Battlefield, το The Sims και το Apex, οι οποίες έχουν ήδη μεγάλες κοινότητες, με την εταιρεία να προτίθεται να επενδύσει περισσότερο σε αυτές, προκειμένου να δημιουργήσει έναν νέο κόσμο με συνεχιζόμενο engagement.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πριν από 50 χρόνια ήταν οι κρουαζιέρες και τα ξενοδοχεία. Σήμερα, το “παίξε”, “δες”, “δημιούργησε”, “συνδέσου” γύρω από αυτές τις τεράστιες διαδικτυακές κοινότητες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Wilson εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη σειρά FIFA, η οποία κάνει rebranding με το λανσάρισμα του EA Sports FC 24. Αναμένει ότι αυτή η μετάβαση δεν θα επηρεάσει αρνητικά το παιχνίδι ή την κοινότητά του, αλλά αντίθετα, θα επιτρέψει στην EA να κάνει περισσότερα εντός και εκτός του παιχνιδιού, θα ανοίξει ευκαιρίες για συνεργασία με εμπορικούς εταίρους και επέκταση σε επιχειρηματικές δραστηριότητες σχετικές με το ποδόσφαιρο.

Εκτός από το FIFA, ο Wilson είναι ενθουσιασμένος και για τις άλλες σειρές της εταιρείας, όπως το The Sims, το Apex Legends και το Battlefield, για το οποίο η EA έχει συγκροτήσει μια νέα ομάδα με σκοπό να το αναβαθμίσει. Παράλληλα, η εταιρεία προτίθεται να κυκλοφορήσει παιχνίδια βασισμένα σε δημοφιλείς σειρές όπως Dragon Age, Star Wars και Marvel.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: