Έδωσαν τα χέρια ΔΕΗ και ΛΑΡΚΟ

Έδωσαν τα χέρια ΔΕΗ και ΛΑΡΚΟ

Σε νέα φάση πλέον περνούν οι σχέσεις των δύο εταιρειών.

Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ της

ΔΕΗ και της ΛΑΡΚΟ, για το διάστημα από 1.1.2016-31.12.2020, αφού προηγήθηκαν οι σχετικές εγκρίσεις από τις Γενικές Συνελεύσεις των δύο εταιρειών.

«Με την υπογραφή της σύμβασης οι σχέσεις των δύο εταιρειών μετά από μια μεγάλη περίοδο αβεβαιότητας και αδιεξόδων, εισέρχονται σε νέα φάση,

καθώς σε συνδυασμό και με την από 15.2.2017 απόφαση της διαιτησίας, η

οποία ρύθμισε τα της τιμολόγησης της παρεχόμενης στη ΛΑΡΚΟ ηλεκτρικής ενέργειας, για την περίοδο 1.7.2010-31.12.2013 και τα μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής νικελίου, η εταιρεία έχει πλέον τη δυνατότητα να είναι συνεπής προς τις υποχρεώσεις της έναντι της ΔΕΗ» αναφέρει η τελευταία ανακοίνωση της ΔΕΗ.

Τονίζει ακόμη, ότι εξάντλησε όλα τα περιθώρια διευκόλυνσης και εκφράζει την ελπίδα, η ΛΑΡΚΟ να ξεπεράσει τα όποια προβλήματά της και να οδηγηθεί στην ανάπτυξη, προς όφελος όλων.

Η ΛΑΡΚΟ είναι ο μεγαλύτερος οφειλέτης της ΔΕΗ, η οποία έχει αποκτήσει και μετοχές της μεταλλουργικής εταιρείας, έναντι παλαιότερων χρεών. Η συμφωνία μεταξύ των δυο πλευρών προβλέπει μεταξύ άλλων, τη σύσταση ενεχύρου ύψους 3 εκατ. ευρώ το μήνα σε τραπεζικό λογαριασμό της ΛΑΡΚΟ, έναντι των χρεών της εταιρείας προς τη ΔΕΗ.