«Έδωσαν τα χέρια» Space Hellas και AgroApps για επένδυση ύψους 1.275.000 ευρώ

«Έδωσαν τα χέρια» Space Hellas και AgroApps για επένδυση ύψους 1.275.000 ευρώ
Η Space Hellas ανακοίνωσε την σύναψη συμφωνίας, σύμφωνα με την οποία θα πραγματοποιήσει επέκταση στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων και εφαρμογών στην ευφυή γεωργία.

Η Space Hellas ολοκλήρωσε την σύναψη συμφωνίας με την εταιρεία AgroApps για ένα επενδυτικό έργο ύψους €1.275.000. Η εταιρεία ανακοίνωσε την σύναψη συμφωνίας, σύμφωνα με την οποία θα πραγματοποιήσει επέκταση στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων και εφαρμογών στην ευφυή γεωργία.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Space Hellas, η συμφωνία περιλαμβάνει 3 στάδια επένδυσης:

-Στο πρώτο στάδιο, η Space Hellas θα αποκτήσει άμεσα το 19% των υφιστάμενων μεριδίων της AgroApps,

-Στο δεύτερο στάδιο, θα έχει δικαίωμα προαίρεσης (option) για την απόκτηση επιπλέον 16% των υφιστάμενων μεριδίων της AgroApps και

-Στο τρίτο στάδιο, η Space Hellas θα έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει επιπλέον 10% της AgroApps, μέσω αύξησης του εταιρικού κεφαλαίου της, ενώ, σε περίπτωση μετατροπής της AgroApps σε ανώνυμη εταιρεία, η Space Hellas θα δικαιούται να ορίσει ένα μέλος στο τριμελές διοικητικό της συμβούλιο.

Εφόσον υλοποιηθεί το δεύτερο και το τρίτο στάδιο, το συνολικό ύψος της επένδυσης της Space Hellas για το 45% στην AgroApps, θα ανέλθει στο ποσό των €1.275.000.

Η AgroApps ιδρύθηκε το 2015, με στόχο να προσφέρει ψηφιακές λύσεις για τον αγροτικό τομέα.

Από την ίδρυσή της η AgroApps, επενδύει στην έρευνα και την ανάπτυξη λύσεων που βασίζονται σε τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης, δορυφορικά και μετεωρολογικά δεδομένα, εξελιγμένα μαθηματικά μοντέλα και μοντέλα ανάπτυξης καλλιεργειών.

Οι λύσεις της AgroApps καλύπτουν τόσο τις ανάγκες ενός μικρού παραγωγού, όσο και πιο απαιτητικές ανάγκες εταιρειών και δημόσιων φορέων, καθώς περιλαμβάνουν συστήματα εποπτείας και διαχείρισης γεωργικών εκμεταλλεύσεων, υψηλής ανάλυσης πρόγνωση καιρού, υπηρεσίες εποπτείας και ελέγχου των υδάτινων πόρων, υπηρεσίες για τον τομέα των γεωργικών ασφαλίσεων, καθώς επίσης και εξατομικευμένες λύσεις για εταιρείες και δημόσιους φορείς.

Στην πενταετή λειτουργία της η AgroApps, έχει καταφέρει να εδραιώσει σημαντικές συνεργασίες τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, έχει συμμετάσχει σε πληθώρα ερευνητικών προγραμμάτων, ενώ έχει λάβει σημαντικές διακρίσεις. Το 2018 ήταν μία από τις τρεις επιλαχούσες εταιρείες του διαγωνισμού Copernicus Masters (Airbus Challenge) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ το 2019 απέσπασε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό νεοφυών επιχειρήσεων που διεξήχθη στο πλαίσιο του Digital Economy Forum στην Αθήνα, από τον Σύνδεσμο Εταιρειών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΣΕΠΕ).

Η στρατηγική συνεργασία με τη Space Hellas και η πολυετή εμπειρία της σε ένα ευρύ φάσμα ολοκληρωμένων λύσεων ICT, αναμένεται να δώσει τη δυνατότητα στην AgroApps να κάνει δυναμικότερα βήματα και να αναπτύξει νέες υπηρεσίες, με σκοπό να συμβάλλει στην ψηφιακή εξέλιξη της γεωργίας.

Ο Πρόεδρος Δ.Σ. της Space Hellas, Σπύρος Μανωλόπουλος, δήλωσε: «Η συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της AgroApps αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην υλοποίηση ενός μακροπρόθεσμου επενδυτικού πλάνου που ως βασικούς άξονες, έχει την διείσδυση σε νέες αγορές και τη δημιουργία νέων πηγών εσόδων, για τον όμιλο της Space Hellas». Επιπλέον, τόνισε: «Ο ψηφιακός κόσμος είναι πλέον μια πραγματικότητα και εφαρμογές στον υπολογιστή ή στο κινητό είναι έτοιμες να αλλάξουν τη ζωή μας. Η AgroApps έχοντας επενδύσει στις ψηφιακές τεχνολογίες αποτελεί για την Space Hellas ιδανικό συνεργάτη για την ανάπτυξη νέων καινοτόμων εφαρμογών και υπηρεσιών τόσο για τον πρωτογενή, όσο και για τους υπόλοιπους τομείς της αγοράς».

Η Γενική Διευθύντρια της AgroApps, Μάχη Συμεωνίδου, δήλωσε για τη συνεργασία: «Το σημαντικότερο είναι να βρεις τους κατάλληλους ανθρώπους, με τους οποίους θα συνεργαστείς αποτελεσματικά για να υλοποιήσεις το όραμά σου. Με τη Space Hellas μας ενώνει ένα κοινό όραμα, η παροχή εξατομικευμένων εργαλείων ICT που έχουν στόχο την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού των πελατών μας, τη βελτιστοποίηση των διαδικασιών τους και την αύξηση της κερδοφορίας τους. Με τη συμμετοχή αυτή, η Space Hellas και η AgroApps ενώνουν τις δυνάμεις τους για την κατάκτηση νέων, υψηλότερων στόχων».