Έδωσε τρία εκατ. δολάρια για ένα δείπνο με τον Γουάρεν Μπάφετ

Έδωσε τρία εκατ. δολάρια για ένα δείπνο με τον Γουάρεν Μπάφετ
Photo:

Και δεν το μετάνιωσε.

Η καλύτερη προσφορά σε μια ετήσια φιλανθρωπική δημοπρασία με έπαθλο ένα δείπνο με τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία Γουάρεν Μπάφετ ήρθε από έναν ανώνυμο πλειοδότη και άγγιξε τα 3.456.789, ίδιο ρεκόρ με αυτό του 2012. Το όνομα του νικητή παραμένει άγνωστο.

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν δόθηκαν σε μια φιλανθρωπική οργάνωση, η οποία δημιουργεί σειρά προγραμμάτων κατά της φτώχειας στο Σαν Φρανσίσκο.

«Έχουμε εντυπωσιαστεί με το αποτέλεσμα και στέλνουμε την ειλικρινή μας ευγνωμοσύνη στον κ. Μπάφετ για την επένδυσή του στην κοινότητά μας», δήλωσε ο συνιδρυτής της GLIDE Cecil Williams σε δήλωσή του.

Την ιδέα δημιουργίας της φιλανθρωπικής αυτής οργάνωσης σκέφτηκε η πρώην σύζυγος του Μπάφετ, Σούζι, «δίνοντάς της πνοή» το 2000. Από τότε, η οργάνωση έχει καταφέρει να συγκεντρώσει πάνω από 20 εκατ. δολάρια.

Γενικά είναι ασυνήθιστο για τους νικητές να διατηρούν την ανωνυμία τους. Τη φετινή χρονιά, ωστόσο, οι οκτώ τυχεροί δεν αποκάλυψαν τα στοιχεία τους.

Σημειώνεται ότι ο πρώτος νικητής θα έχει την ευκαιρία να καλέσει άλλους επτά φίλους του για το μεσημεριανό του γεύμα με τον Μπάφετ στο εστιατόριο Smith & Wollensky της Νέας Υόρκης.