Έφτασε η ώρα να καταργηθεί ο περιορισμός των 140 χαρακτήρων στο Twitter

Έφτασε η ώρα να καταργηθεί ο περιορισμός των 140 χαρακτήρων στο Twitter

Η εταιρεία ανακοίνωσε τις νέες αλλαγές που θα έρθουν τους επόμενους μήνες.

Την κατάργηση του περιορισμού των 140 χαρακτήρων μέσω της αφαίρεσης των ονομάτων, των εικόνων και των βίντεο από την τελική καταμέτρηση αποφάσισε το Twitter.

Όπως γνωστοποίησε η εταιρεία, μέσα στους επόμενους μήνες όποιος γράφει ένα tweet στο οποίο θα υπάρχει μέσα το όνομα χρήστη ή ανεβάζει μια εικόνα κι ένα βίντεο, αυτά δεν θα περιορίζουν το όριο των 140 χαρακτήρων.

Στο blog του ο senior product manager του Twitter, Τοντ Σέρμαν, έγραψε ότι με τις νέες αλλαγές οι χρήστες «θα μπορούν να συζητούν περισσότερο και πιο εύκολα».

Η φήμη για αλλαγή του κανόνα των 140 χαρακτήρων κυκλοφορούσε εδώ και καιρό με διάφορες παραλλαγές. Όμως ο Τζακ Ντόρσεϊ είχε απαντήσει πριν λίγο καιρό, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα αλλοίωνε την ίδια την υπόσταση του Twitter και τους βασικούς λόγους που το διέδωσαν σε όλο τον κόσμο. Άλλωστε ο αρχικός του σχεδιασμό ήθελε τον περιορισμό των 140 χαρακτήρων να ακολουθεί το μοτίβο των SMS, καθώς οι χρήστες μπορούσαν και με αυτόν τον τρόπο να ανεβάσουν tweets κρατώντας τους 20 υπολειπόμενους χαρακτήρες για να προσθέσουν το όνομά τους.

Με την πρόσφατη παρέμβαση η εταιρεία θεωρεί ότι η ανάρτηση φωτογραφιών και βίντεο θα γίνεται ακόμη πιο εύκολη και χρηστική, εφόσον οι περισσότεροι θα μπορούν πλέον να γράφουν όσα θέλουν χωρίς να χρειάζονται περισσότερα από ένα tweets.

Το Twitter μετρά περίπου 300 εκατ. χρήστες σε όλο τον κόσμο, όμως η πορεία της εταιρείας είναι εξαιρετικά φθίνουσα. Η ανάπτυξή της είναι περιορισμένη και οι άνθρωποι της αναζητούν εδώ και καιρό τον τρόπο με τον οποίο θα καταφέρουν να ανακάμψουν και να πείσουν τους επενδυτές να πιστέψουν και πάλι σε αυτή.