Έφτασε η ώρα για το Mobile World Congress

Έφτασε η ώρα για το Mobile World Congress

Νέες συσκευές κινητών και wearable tech στο μεγαλύτερο γεγονός της παγκόσμιας mobile βιομηχανίας.

Οι mobile συσκευές είναι ο τομέας με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη σε όλη την ψηφιακή βιομηχανία. Σύμφωνα με στοιχεία της αγοράς, το 2013 οι πωλήσεις tablets αυξήθηκαν κατά 83%, ο χρόνος που περνάει ο χρήστης κοιτώντας το κινητό του αυξάνεται συνεχώς και το περιεχόμενο που καταναλώνεται μέσω mobile συσκευών αντιπροσωπεύει το 20% της συνολικής κατανάλωσης σε όλα τα media.

Το περισσότερο αναμενόμενο γεγονός στη Βαρκελώνη -όπου ξεκινά από τη Δευτέρα το Mobile World Congress- είναι η παρουσίαση του Galaxy S5 από τη Samsung. Δεν αποκλείεται να δούμε, επιπλέον, μια βελτιωμένη έκδοση του «έξυπνου» ρολογιού Galaxy Gear.

Η LG θα παρουσιάσει το G Pro 2, ένα τηλέφωνο με οθόνη 5,9 ιντσών, σχεδόν ταμπλέτα. Τηλέφωνο 6 ιντσών θα παρουσιάσει και η ΖΤΕ καθώς και μία συσκευή που θα «τρέχει» το λειτουργικό Firefox 1,3.

Διαβάστε ακόμη: Cortana: Η Siri του iPhone αποκτάει «αντίζηλο»

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ θα είναι ένας από τους κύριους ομιλητές του συνεδρίου. Δεν αναμένεται να ανακοινώσει κανένα νέο προϊόν, η ομιλία του θα αφορά στις ευκαιρίες διασύνδεσης όλο και περισσότερων ανθρώπων στο Internet -φυσικά και στο Facebook.

Με ενδιαφέρον αναμένονται οι ανακοινώσεις της Sony, υπό το φως της αποχώρησής της από τον χώρο των υπολογιστών. Πολλοί, επίσης, περιμένουν να μάθουν τα σχέδια της Lenovo μετά την πρόσφατη εξαγορά της Motorola από τη Google έναντι 2,9 δισ. δολαρίων.

Οι φήμες θέλουν τη Nokia να ανακοινώνει την κυκλοφορία μιας Android συσκευής, παράλληλα με τη συνεργασία της με τη Microsoft και τα Windows phones.

Διαβάστε ακόμη: Jolla: Το κινητό που θέλει να εκθρονίσει το Android

Τέλος, με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η πλήρης παρουσίαση του Blackphone, ενός τηλεφώνου που υπόσχεται απόλυτη ασφάλεια και κρυπτογραφημένη ανταλλαγή δεδομένων μακρυά από τα «μάτια» των μυστικών υπηρεσιών.

Καθώς το σύνολο των συσκευών που εντάσσονται στην κατηγορία wearable tech βρίσκονται σε αρχικό στάδιο, σε κάθε έκθεση παρουσιάζεται και κάτι καινούριο. Τα «ρολόγια» της Samsung και της Sony θα είναι εκεί, όπως και το Google Glass, που πρόσφατα απέκτησε μια άλλη, πιο «νορμάλ» έκδοση για κανονικούς σκελετούς γυαλιών.

Θα δούμε fitness trackers, γυαλιά και κράνη εικονικής πραγματικότητας και άλλες συσκευές που δεν είναι μεν καινούριες, αλλά πάντα τραβούν το ενδιαφέρον.