Έφτασε το τέλος της Yahoo όπως την ξέραμε

Έφτασε το τέλος της Yahoo όπως την ξέραμε
epa05440193 (FILE) A composite file picture shows the logo of Yahoo at Corporate Headquarters and Campus Sunnyvale, California, 20 August 2015 (top) and the logo of Verizon at a store in New York, 07 June 2013 (bottom), USA. US telecommunications giant Verzion on 25 July 2016 announced the takeover of Internet dinosaur Yahoo 4.8 billion US dollars. EPA/JOHN G. MABANGLO/JUSTIN LANE

Τι απομένει μετά την εξαγορά της εταιρείας από τη Verizon.

Μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς της Yahoo από τη Verizon για 4,8 δισ. δολάρια, η άλλοτε κραταιά τεχνολογική εταιρεία δεν θα είναι πλέον αυτό που γνωρίζαμε.

Η μακροχρόνια διαδικασία πώλησης έφτασε στο τέλος της και η Yahoo σταματά πλέον να λειτουργεί με τον τρόπο που έκανε όλα αυτά τα χρόνια, καθώς στο χαρτοφυλάκιό της απέμειναν μόνο το 15% των μετοχών της Alibaba Group Holding και δικαιώματα 35% στην Yahoo Japan Corp.

Η Verizon συμπληρώνει το παζλ των επιθετικών εξαγορών, καθώς το περασμένο έτος είχε δώσει 4,4 δισ. δολάρια για να αποκτήσει την AOL. Πλέον η Yahoo θα της δώσει την πολυπόθητη τεχνολογική υποδομή για διαφημίσεις καθώς και σημαντικά εργαλεία όπως το email, την αναζήτηση και το messenger.

Σε ανακοίνωσή της, η CEO της Yahoo, Μαρίσα Μάγιερ, δήλωσε ότι «Η πώληση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων όπου μας διαχωρίζει ξεκάθαρα από τα περιουσιακά μας στοιχεία στην Ασία, είναι ένα σημαντικό βήμα στο σχέδιο της ανόδου της μετοχικής αξίας της Yahoo».

Μεγάλο ερώτημα μετά από αυτήν την εξέλιξη αποτελεί το μέλλον της Μάγιερ στην εταιρεία. Η ίδια πάντως έγραψε στον λογαριασμό της στο Tumblr ότι «Για μένα προσωπικά, να ξέρετε ότι σχεδιάζω να παραμείνω».