Έγινε σε μια νύχτα εκατομμυριούχος και η Walmart μόλις τον έκανε ακόμα πλουσιότερο

Ο Μάρτιν δεν δουλεύει στην επιτυχημένη startup αλλά έχει 100.000 από τις μετοχές της χάρη σε μια πραγματικά έξυπνη κίνηση.

Ο Έρικ Μάρτιν από την Πενσιλβανία, θα ευνοηθεί πολύ ένεκα της εξαγοράς της Jet.com από την Walmart. Η συμφωνία έκλεισε στα 3.3 δις. δολάρια.

Ο Μάρτιν δεν δουλεύει στην επιτυχημένη startup αλλά έχει 100.000 από τις μετοχές της χάρη σε μια πραγματικά έξυπνη κίνηση.

Τι έκανε; Την περασμένη χρονιά, ο 28χρονος διάβασε ότι η Jet.com διενέργησε έναν διαγωνισμό για να κάνει τους ήδη εγγεγραμμένους χρήστες της να παροτρύνουν τους φίλους τους ανοίξουν κι αυτοί λογαριασμό στις υπηρεσίες. Το έπαθλο για όποιον εγγράψει τον περισσότερο κόσμο ήταν 100.000 μετοχές της εταιρείας.

Ο Μάρτιν, λοιπόν, ξέφυγε από τον στενό κύκλο των φίλων του και ξόδεψε 18.000 δολάρια σε διαφημίσεις σε ιστοσελίδες που επιβραβεύουν τον κόσμο που εγγράφεται. Έτσι, μέσα σε τρείς εβδομάδες, ο Μάρτιν, συγκέντρωσε 8.000 εγγεγραμμένους και ως εκ τούτου, έλαβε τις 100.000 μετοχές κάτι που σε χρήματα εκτιμάται σε περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια.

Η αξία των μετοχών αυτών εκτοξεύτηκε τώρα που η Walmart πόνταρε στην Jet.com εξαγοράζοντάς την. Μάλιστα, η συμφωνία, θεωρήθηκε η μεγαλύτερη που έχει γίνει στις ΗΠΑ στον κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου.