Εγκρίθηκε η ελληνική πρόταση από το Κυβερνητικό Συμβούλιο – Αποστέλλεται στις Βρυξέλλες

Εγκρίθηκε η ελληνική πρόταση από το Κυβερνητικό Συμβούλιο – Αποστέλλεται στις Βρυξέλλες
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Αν.Ελ., Πάνος Καμμένος (Κ), μετά το υπουργικό συμβούλιο, εξέρχεται από το μέγαρο Μαξίμου, Αθήνα, Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο αναμένεται να στείλει άμεσα τις ελληνικές προτάσεις στους Ευρωπαίους εταίρους.

Εγκρίθηκε η ελληνική πρόταση για συμφωνία από το κυβερνητικό Συμβούλιο, επιβεβαίωσε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δήλωσε ότι όπως συμφωνήθηκε στη σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε λίγη ώρα θα κατατεθεί η ελληνική πρόταση, όπως ακριβώς έχει περιγραφεί.

Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι «γνωρίζετε καλά ότι έχει εγκριθεί από το συμβούλιο αρχηγών, εγκρίθηκε από το κυβερνητικό συμβούλιο» και πρόσθεσε ότι θα προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Οι υπουργοί που βρίσκονται στο Μέγαρο Μαξίμου από τις 3 το μεσημέρι ολοκλήρωσαν τη συνάντησή τους, χωρίς όμως να υπάρχει μέχρι στιγμής καμία πληροφορίες για τη λίστα των μέτρων που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση.

Πάντως, μέσω tweet του ο Πάνος Καμμένος προανήγγειλε στην ουσία ότι δεν θα υπάρξει στις ελληνικές προτάσεις αλλαγή για το φορολογικό καθεστώς, αναφερόμενος σε αντίστοιχο άρθρο του Συντάγματος αλλά και τη Συνθήκη του Άμστερνταμ.

Ερωτόμενος μετά το τέλος του κυβερνητικού Συμβουλίου για το εάν θα υπάρξει πρόβλημα να περάσουν τα μέτρα από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης δήλωσε «Φυσικά και θα περάσει, είναι υπό συζήτηση όλα».

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο υπουργός Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης αντέδρασε στην ελληνική πρόταση, καθώς θεώρησε ότι δεν δίνει προοπτικές διεξόδου από την κρίση.

Στην πολύωρη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου τέθηκαν επί τάπητος οι ελληνικές προτάσεις για την εξεύρεση μίας βιώσιμης και αναπτυξιακής λύσης που θα δίνει οριστικό τέλος στο ενδεχόμενο ενός Grexit, εμπεριέχοντας σαφείς δεσμεύσεις από την πλευρά των δανειστών για το ζήτημα του χρέους.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε το πρωί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τους υπουργούς Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Όπως έγινε γνωστό, στις 8:00 το πρωί της Παρασκευής είναι προγραμματισμένη η σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι βουλευτές του κόμματος που προέρχονται από την επαρχία έχουν ήδη ειδοποιηθεί να μη φύγουν από την Αθήνα το προσεχές τριήμερο, κίνηση η οποία δείχνει ότι εντός του Σαββατοκύριακου αναμένονται ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.