ΕgyptAir: Έκρηξη στο αεροσκάφος δείχνει η ιατροδικαστική έρευνα

ΕgyptAir: Έκρηξη στο αεροσκάφος δείχνει η ιατροδικαστική έρευνα

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες.

Αξιωματούχος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της Αιγύπτου δήλωσε τη Δευτέρα ότι τα στοιχεία από τα ανθρώπινα μέλη που έχουν περισυλλεγεί από το σημείο της συντριβής δείχνουν έκρηξη στο αεροσκάφος.

Παράλληλα, ο αξιωματούχος της ομάδας ερευνών αεροπορικών ατυχημάτων της Αιγύπτου, Χάνι Γκαλάλ, δήλωσε στο αιγυπτιακό δίκτυο CBC πως η ανάκτηση των δεδομένων από το μαύρο κουτί του αεροπλάνου της EgyptAir που συνετρίβη την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί στην Αίγυπτο, αν η συσκευή βρεθεί άθικτη.

«Εάν το μαύρο κουτί εντοπιστεί και έχει υποστεί ζημιές, τότε θα σταλεί στο εξωτερικό για ανάλυση», τόνισε.

Ο αξιωματούχος στήριξε την εκτίμησή του με βάση περιορισμένο υλικό από ανθρώπινα μέλη που έχουν μέχρι τώρα περισυλλεγεί από το σημείο της συντριβής στη Μεσόγειο Θάλασσα. Οι ερευνητές δεν έχουν βρει μέχρι τώρα ίχνη από εκρηκτικά, τα οποία θα αιτιολογούσαν ότι η έκρηξη προκλήθηκε από βόμβα, δήλωσαν οι πηγές.

«Το μέγεθος των υπολειμμάτων δείχνει έκρηξη, με το μεγαλύτερο υπόλειμμα να έχει το μέγεθος παλάμης. Ορισμένα από τα υπολείμματα άρχισαν να φθάνουν την Κυριακή μέσα σε 23 σακούλες», είπε ο αξιωματούχος.

Ωστόσο άλλος αξιωματούχος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας δήλωσε ότι πολύ λίγα υπολείμματα έχουν φθάσει μέχρι τώρα στην υπηρεσία και ότι είναι πολύ νωρίς να καθοριστεί αν σημειώθηκε έκρηξη στο αεροπλάνο.