Εκατό χιλιάδες δολάρια για ένα video game!

Εκατό χιλιάδες δολάρια για ένα video game!

Πωλήθηκε στο eBay το σπάνιο Nintendo World Championships για το NES.

Κυκλοφορούν πολλοί φανατικοί εκεί έξω. Ικανοί να κάνουν τα πάντα για να προσθέσουν ένα ακόμη «στολίδι» στη συλλογή τους. Κι από ότι φαίνεται είναι ικανοί να δώσουν μια ολόκληρη περιουσία για να ικανοποιήσουν το πάθος τους.

Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτηκε κι ο πλειοδότης του βιντεοπαιχνιδιού Nintendo World Championships για το NES της Nintendo. Γι’ αυτό αποφάσισε να ξοδέψει 99.902 δολάρια για να το αποκτήσει!

Εξήγηση υπάρχει. Το εν λόγω video game κυκλοφόρησε σε μόλις 116 αντίγραφα, γεγονός που έδωσε τη δυνατότητα στον –πρώην- ιδιοκτήτη του να το αναρτήσει στο eBay με αρχική τιμή τα 4.999 δολάρια.

Διαβάστε ακόμη: «Έφυγε» ο οραματιστής της Nintendo

Το παιχνίδι περιέχει «mini-games» των Super Mario Bros, Tetris και Rad Racer και χρησιμοποιήθηκε για τη διοργάνωση Nintendo World Championships το 1990, χωρίς όμως να βγει μετά στην αγορά, μιας και το format των παιχνιδιών σχεδιάστηκε αποκλειστικά για το διαγωνισμό.

Σκοπός ήταν οι συμμετέχοντες να παίξουν για περιορισμένο χρόνο τις mini εκδοχές τριών από τους πιο επιτυχημένους τίτλους και να συγκεντρώσουν όσο περισσότερους πόντους μπορούν. Όμως, τελικά, πραγματικός νικητής αποδείχτηκε όποιος κράτησε για τον εαυτό του ένα από τα 116 αντίγραφα του μικρού αυτού θησαυρού…