Eκατομμυριούχος της Silicon Valley ξόδεψε 250.000 δολάρια για να ζήσει…για πάντα

Αν μπορούμε να χακάρουμε τα πιο εξελιγμένα ηλεκτρονικά συστήματα στον κόσμο, γιατί όχι και τους εαυτούς μας;, δήλωσε ο Serge Faguet.

Tον περασμένο Σεπτέμβριο, ο νεαρός επιχειρηματίας της Silicon Valley Serge Faguet δημοσίευσε ένα άρθρο στο τεχνολογικό ιστότοπο Hacker Noon, με τίτλο: «Είμαι 32 ετών και ξόδεψα 200.000 δολάρια στη βιοτεχνολογία. Έγινα πιο ήρεμος, πιο αδύνατος, πιο εξωστρεφής, πιο υγιής και πιο ευτυχισμένος». Και πολύ πιο έξυπνος, πρόσθεσε. Το άρθρο έγινε ανάρπαστο.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως CEO πολλών startup επιχειρήσεων με διεθνή παρουσία, ο Faguet υπήρξε εξαιρετικά ρεαλιστής. Και εφαρμόζει αυτήν την προσέγγιση και στο μοναδικό του χόμπι: Την ακραία βιοτεχνολογία (biohacking). Το biohacking είναι μια περίπλοκη λέξη, η οποία περιλαμβάνει την υψηλή τεχνολογία, την καλή φυσική κατάσταση και την αντιγήρανση. Το βασικό της νόημα είναι η επέμβαση στο σώμα ή στο μυαλό κάποιου ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη λειτουργία του.

Serge Faguet

Αυτό θα μπορούσε να γίνει εύκολα, όπως με την καλή διατροφή. Όμως οι βιοχάκερ δεν περιορίζονται σε αυτό. Η δική τους προσέγγιση είναι τεχνολογική: Αν μπορούμε να χακάρουμε τα πιο εξελιγμένα ηλεκτρονικά συστήματα στον κόσμο, γιατί όχι και τους εαυτούς μας;

Ο Faguet σκοπεύει να ζήσει για πάντα, να ενωθεί με ρομπότ και να γίνει υπεράνθρωπος. Αν κάτι τέτοιο ακούγεται ανατριχιαστικό, να θυμάστε πως για τη Silicon Valley δεν είναι κάτι περίεργο. Ο CEO της Tesla, Έλον Μασκ, έχει υποστηρίξει πολλές φορές ότι οι άνθρωποι πρέπει να μετατραπούν σε κυβερνοοργανισμούς αν θέλουν να επιβιώσουν από τη συνεχή ανάπτυξη των ρομπότ – μάλιστα, ετοιμάζει την κυκλοφορία ενός προϊόντος που θα συνδέει τον εγκέφαλό μας με τον υπολογιστή. Ο Bill Maris, ιδρυτής και πρώην CEO της Google Ventures, ίδρυσε την εταιρία Calico, σκοπός της οποίας είναι να «βρει λύση για τον θάνατο».

Η ζωή του

Ο Faguet, βέβαια, δεν μοιάζει με υπεράνθρωπο. Ντύνεται κανονικά και έχει το μέτριο ανάστημα ενός κανονικού ανθρώπου. Μαζί με τα ρούχα του, φοράει και ένα ζευγάρι ακουστικών αξίας 6.000 δολαρίων για να ενισχύει την -τέλεια κατά τα άλλα- ακοή του. Στην κοιλιακή του χώρα έχει επίσης ένα μόνιτορ, το οποίο μετρά συνεχώς τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα του.

Ο Faguet χρησιμοποιεί σύριγγες μιας χρήσης με τις οποίες χορηγεί καθημερινά στον εαυτό του σωματοτροπίνη, μια ορμόνη που ενισχύει τους μυς του σώματος.

«Όλοι σκέφτονται ‘Θέε μου, ενέσεις!’», αναφέρει ο ίδιος στη Guardian.

Ο Faguet παίρνει 60 χάπια την μέρα – από κλασικά φυσικά συμπληρώματα, μέχρι λίθιο και οιστρογόνα.

Πριν το πρωινό του, το οποίο περιλαμβάνει αβοκάντο, ελαιόλαδο, ομελέτα, γκρέιπφρουτ και πράσινο τσάι, καταπίνει 40 χάπια, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα. Ο ίδιος έχει κόψει εντελώς την ζάχαρη, την αυτοϊκανοποίηση, το αλκοόλ, το επεξεργασμένο φαγητό, τις ειδήσεις και τα social media.

Το ενδιαφέρον του για το «βιοχακάρισμα» ξεκίνησε πριν πέντε χρόνια, όταν βρισκόταν στη Μόσχα και είχε μια πολύ αγχωτική δουλειά. Επέστρεψε στις ΗΠΑ και «στρατολόγησε» μια ομάδα νευρολόγων, καρδιολόγων, ενδοκρινολόγων και ψυχοθεραπευτών.

Serge Faguet3

«Οι βασικές αρρώστιες από τις οποίες πεθαίνουν οι άνθρωποι είναι ο καρκίνος, η καρδιά και νευρογενετικές παθήσεις όπως το Αλτσχάιμερ ή το Πάρκισον. Όταν όμως έχεις πια τα συμπτώματα, είναι πολύ αργά», εξηγεί ο ίδιος, γι’ αυτό και ανά λίγα χρόνια υποβάλλεται σε νέες εξετάσεις.

Όπως λέει ο ίδιος, έχει καταφέρει να ενισχύσει την νοημοσύνη του με το να παίρνει μια μεγάλη δόση LSD των 900-1.000 γραμμαρίων καθημερινά.

«Οι άνθρωποι στην Silicon Valley έχουν τεχνολογικό μυαλό, γι’ αυτό αντιμετωπίζουν τα πάντα σαν ένα τεχνικό πρόβλημα. Όσοι δεν σκέφτονται έτσι, θεωρούν ότι οι άνθρωποι απλά πεθαίνουν και έτσι γίνεται από πάντα», εξηγεί ο ίδιος.

Το όνειρό του;: «Η πραγματική αξία είναι να αναβαθμίσει κανείς τον εαυτό του σε μια καλύτερη και εξυπνότερη εκδοχή, να ζήσει εκατομμύρια χρόνια και να εξερευνήσει νέους πλανήτες», αναφέρει ο ίδιος.