Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Προβάδισμα Ν. Ανδρουλάκη έναντι Γ. Παπανδρέου 65%-35%

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Προβάδισμα Ν. Ανδρουλάκη έναντι Γ. Παπανδρέου 65%-35%
Νίκος Ανδρουλάκης Γιώργος Παπανδρέου Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Με αυξημένη προσέλευση πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ.

Τελευταία ενημέρωση 20:08

Έκλεισαν οι κάλπες της ψηφοφορίας του Β’ γύρου για την εκλογή ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής, μετά και την ημίωρη παράταση που δόθηκε, από την αρμόδια Επιτροπή εκλογών (ΕΔΕΚΑΠ) για να μπορέσουν να ψηφίσουν όλοι όσοι ανέμεναν σε ορισμένα εκλογικά τμήματα.

Η συμμετοχή στον δεύτερο γύρο για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ ξεπέρασε τις 200.000 ψηφοφόρους.

Στο μεταξύ ακυρώθηκε η εκλογική διαδικασία στον Ορχομενό και την Ερέτρια από την ΕΔΕΚΑΠ γιατί δεν ακολουθήθηκαν οι οδηγίες που είχε δώσει.

Σε περίπου 1,5 ώρα πρόκειται να ανακοινωθούν τα πρώτα ενδεικτικά αποτελέσματα

Στις 21.00 θα έχουμε την ανακοίνωση των πρώτων επίσημων αποτελεσμάτων. Η διαφορά φαίνεται να διαμορφώνεται στο 65%-35% υπέρ του Ν. Ανδρουλάκη έναντι του Γ. Παπανδρέου. Πάντως σε αυτή τη φάση το ποσοστό της ενσωμάτωσης είναι μικρό.

Νίκος Ανδρουλάκης: Ζητώ μεγάλη συμμετοχή από τους προοδευτικούς δημοκράτες

Στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου ψήφισε, λίγο πριν από τις 11:30 το πρωί, ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής τόνισε: «Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για την πατρίδα μας, τη δημοκρατική παράταξη και το ΠΑΣΟΚ. Σήμερα, όνειρα, ελπίδες και προσδοκίες πολλών γενεών ενώνονται. Ζητώ μεγάλη συμμετοχή από τους προοδευτικούς δημοκράτες, όπως έγινε και την προηγούμενη Κυριακή. Ζητώ καθαρή εντολή για να ξανακάνουμε, όλοι μαζί, ισχυρή και περήφανη τη δημοκρατική παράταξη».

Γιώργος Παπανδρέου: Ψηφίζουμε για μια ισχυρή ηγεσία του Κινήματος

Λίγο μετά τις 11:00 το πρωί ψήφισε, στο δημαρχείο της Νίκαιας, ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Παπανδρέου.

Αμέσως μετά ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι «την περασμένη Κυριακή, με τη μεγάλη συμμετοχή που είχαμε, στείλαμε μήνυμα ελπίδας για μια μεγάλη παράταξη, που θα είναι ευεργετική για τον τόπο».

Και συνέχισε: «Σήμερα, όλοι οι δημοκράτες στις κάλπες ψηφίζουμε για μια ισχυρή ηγεσία του Κινήματος, με ισχυρή φωνή στη Βουλή, για μια δίκαιη και πράσινη κοινωνία. Από αύριο μας περιμένουν πολλή δουλειά και νέοι αγώνες για την Ελλάδα της δικαιοσύνης, της προκοπής και της ανθρωπιάς».