Εκπαιδευτικές δράσεις από το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ

Εκπαιδευτικές δράσεις από το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ

Νέα προγράμματα από τον Οκτώβρη 2013 έως και το Μάιο του 2014 στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ.

Τις πύλες του για γονείς, παιδιά και σχολικές ομάδες ανοίγει με νέα προγράμματα από τον Οκτώβρη 2013 έως και το Μάιο του 2014 το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία μέσα από τη διαδραστικότητα, την αφήγηση και το παιχνίδι, να ανακαλύψουν την τεχνολογία των τηλεπικοινωνιών μέσα στο χρόνο.

Συγκεκριμένα, οι εκπαιδευτικές δράσεις του Μουσείου περιλαμβάνουν μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα, εικαστικό εργαστήριο και προγράμματα ξεναγήσεων για μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης. Oι μικροί φίλοι του Μουσείου θα έχουν και φέτος την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο 4ο Εργαστήρι Εικαστικών Τεχνών, με θέμα «Τηλεφωνούλης, Δορυφοράκιας, Φρυκτωρίδης & ο Καπετάν Θαλής στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών» για μαθητές Νηπιαγωγείου, Α’ έως Δ’ Δημοτικού, αλλά και με θέμα «Μάντεψε τι είναι;» για παιδιά ηλικίας 5-10 ετών με τους γονείς τους. Την ευκαιρία να ανακαλύψουν τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών θα έχουν οι νεαροί επισκέπτες με το πρόγραμμα «Εξερευνητής στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών», που απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 8-10 ετών και 11-13 ετών.

Διαβάστε ακόμη: ΟΤΕ: Είκοσι υποτροφίες για πρωτοετείς φοιτητές

Συνεχίζεται για τέταρτη χρονιά η ενημερωτική δράση για την Ασφαλή Χρήση του Διαδικτύου και κινητού τηλεφώνου σε μαθητές Ε’ & ΣΤ’ Δημοτικού, Α’ & Β’ Γυμνασίου, η οποία πραγματοποιείται από επιστημονικούς συνεργάτες της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ), της Β΄Παιδιατρικής Κλινικής του Παν/μίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π&Α Κυριακού». Επίσης, κάθε μήνα θα πραγματοποιείται η θεατρική παράσταση «Η Φάρμα του Διαδικτύου» για παιδιά δημοτικού.

Μέσα από μια πλούσια συλλογή, που ξεπερνά τα 4.500 εκθέματα, το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ ταξιδεύει τους επισκέπτες κάθε ηλικίας πίσω στο χρόνο. Φέτος, συμπληρώνει τα 23 χρόνια λειτουργίας του, συνεχίζοντας έτσι το σημαντικό έργο και τη συνεισφορά του στον κόσμο των τηλεπικοινωνιών στη χώρα μας.

Περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα του Μουσείου στα: https://www.ote.gr/web/guest/corporate/company/museum/education/parents-children https://www.ote.gr/web/guest/corporate/company/museum/education/school-groups

Όλες οι δράσεις του Μουσείου προσφέρονται από τον ΟΤΕ δωρεάν.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα 210 6201899, 210 6201999 ή να επισκεφθούν το www.ote.gr/mouseio.