Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού- Καταιγίδες, ισχυρές βροχές και θυελλώδεις άνεμοι

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού- Καταιγίδες, ισχυρές βροχές και θυελλώδεις άνεμοι
Δυνατοί άνεμοι και μαύρα σύννεφα στην πόλη του Ναυπλίου λόγω της έλευσης της κακοκαιρίας Ιανός, Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020. Σε επιφυλακή και σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Ναυπλιέων εν όψει των έντονων καιρικών φαινομένων που προβλέπει με έκτακτο δελτίο της η Ε.Μ.Υ. για τις επόμενες τρεις ημέρες. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το διήμερο η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση της τάξεως περίπου 4 βαθμών στα ανατολικά και τα νότια.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ, καθώς αναμένονται θυελλώδεις άνεμοι, καταιγίδες και τοπικά ισχυρές βροχές.

Αύριο, Τετάρτη, προβλέπεται πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού στην ανατολική και νότια χώρα. Πιο αναλυτικά, οι περιοχές που θα επηρεαστούν:

– Στις Κυκλάδες θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (31 03-2021) μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (01-04-2021).

– Στην Κρήτη θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι της Τετάρτης (31-03 2021) μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης (01-04-2021) ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.

Παράλληλα, θα πνέουν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 7-8 και τοπικά στο Αιγαίο 9 μποφόρ. Από το πρωί της Πέμπτης (01-04-2021) οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Η πορεία της κακοκαιρίας 

Ένα ισχυρό χαμηλό στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα οργανωθεί την Τετάρτη στην περιοχή της Ρόδου, που θα συνοδεύεται και από επιφανειακό χαμηλό, το οποίο θα προκαλέσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στις Κυκλάδες και την περιοχή της Κρήτης, αναφέρει η ΕΜΥ.

Τα περισσότερα φαινόμενα θα εκδηλωθούν κυρίως από το μεσημέρι της Τετάρτης έως και τα μεσάνυχτα στη Βόρεια Κρήτη, όπου παράλληλα θα χιονίσει και στα ορεινά μέχρι και το πρωί της Πέμπτης, επισημαίνει η ΕΜΥ, αναφορικά με την κακοκαιρία.

Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το πρωί της Πέμπτης πρώτα στις Κυκλάδες και μετά το μεσημέρι και στη Κρήτη.

Εκτός από τις ισχυρές βροχές θα επικρατήσουν και θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο εντάσεως 7-8 και πρόσκαιρα 8-9 μποφόρ που από το πρωί της Πέμπτης βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Το διήμερο η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση της τάξεως περίπου 4 βαθμών στα ανατολικά και τα νότια, αλλά από την Παρασκευή η θερμοκρασία θα ανέβει αισθητά καθώς οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.