Εκτός λειτουργίας το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ- Κατέρρευσε τμήμα της οροφής

Εκτός λειτουργίας το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ- Κατέρρευσε τμήμα της οροφής
Πορεία διαμαρτυρίας και συμβολικό κλείσιμο της εθνικής οδού Λαμίας - Αθηνών πραγματοποίησαν σήμερα Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009 το πρωί, εργαζόμενοι στην επιχείρηση της ΛΑΡΚΟ και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής αναφορικά με το ενδεχόμενο λουκέτου στην επιχείρηση. PHOTO SHOP DIGITAL / ANA/ΝΙΚΟΣ ΑΞΕΛΗΣ / ANA Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΕΝ το εργοστάσιο θα επανεκκινήσει εφόσον αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση- κάτι που αναμένεται να γίνει σύντομα- και καταστεί δυνατή η πρόσβαση των εργαζομένων.

Σημαντικές ζημιές στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ προκάλεσε η κακοκαιρία, καθώς εξαιτίας της χιονόπτωσης κατέρρευσε τμήμα της στέγης στη μονάδα των ηλεκτροκαμίνων νικελίου.

Στο σημείο δεν βρίσκονταν εργαζόμενοι καθώς το εργοστάσιο δεν λειτουργεί εξαιτίας της διακοπής ρεύματος που προηγήθηκε αφού το δίκτυο υψηλής τάσης μέσω του οποίου τροφοδοτείται το εργοστάσιο έχει υποστεί ζημιές από πτώση δένδρων. Επιπλέον, το εργοστάσιο δεν είναι προσβάσιμο καθώς το χιόνι δεν επιτρέπει τη μετάβαση των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΕΝ το εργοστάσιο θα επανεκκινήσει εφόσον αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση – κάτι που αναμένεται να γίνει σύντομα – και καταστεί δυνατή η πρόσβαση των εργαζομένων.

Υπενθυμίζεται ότι είναι σε εξέλιξη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ μέσω δύο διαγωνισμών για τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου και της εταιρείας, οι οποίοι πραγματοποιούνται παράλληλα, από το ΤΑΙΠΕΔ. Στους διαγωνισμούς έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον έξι επενδυτικά σχήματα.