Η Κίνα εκτόξευσε την πρώτη της αποστολή προς το φεγγάρι

Η Κίνα εκτόξευσε την πρώτη της αποστολή προς το φεγγάρι

Το διαστημικό πρόγραμμα του Πεκίνου έχει ως μακροπρόθεσμο στόχο να στείλει επανδρωμένα σκάφη στην επιφάνεια της Σελήνης μετά το 2020.

Το πρώτο διαστημικό σκάφος με προορισμό τη Σελήνη εκτόξευσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής η Κίνα.

Το μεγάλο και φιλόδοξο βήμα του διαστημικού προγράμματος του Πεκίνου έχει ως μακροπρόθεσμο στόχο να στείλει επανδρωμένα σκάφη στην επιφάνεια του μοναδικού φυσικού δορυφόρου της Γης μετά το 2020.

Το μη επανδρωμένο και ανώνυμο διαστημόπλοιο θα ταξιδεύσει γύρω από τη Σελήνη και στη συνέχεια θα επιστρέψει στον πλανήτη μας.

Η αποστολή αναμένεται να διαρκέσει οκτώ ημέρες και το σκάφος θα φτάσει σε απόσταση ως και 413.000 χιλιόμετρα από τη Γη, σύμφωνα με την Κρατική Διοίκηση για την Επιστήμη, την Τεχνολογία και τη Βιομηχανία για την Εθνική Άμυνα.

Το σκάφος θα εισέλθει στην γήινη ατμόσφαιρα με ταχύτητα 11,2 χιλιομέτρων ανά δευτερόλεπτο προτού επιβραδύνει και θα προσγειωθεί στην Εσωτερική Μογγολία,σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Xinhua.

Στην αποστολή θα δοκιμαστεί η τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί για το Chang’e-5, το τέταρτο μη επανδρωμένο σκάφος που θα στείλει η Κίνα στο φεγγάρι για να συγκεντρώσει δείγματα από το έδαφος του φυσικού δορυφόρου. Η εκτόξευσή του αναμένεται το 2017.