Εκτοξεύθηκαν οι πωλήσεις της Τέσλα – Ποιo είναι τo στοίχημα του Έλον Μασκ για το 2017

Εκτοξεύθηκαν οι πωλήσεις της Τέσλα – Ποιo είναι τo στοίχημα του Έλον Μασκ για το 2017
Attendees take pictures of the new Tesla Energy Powerwall Home Battery during an event at Tesla Motors in Hawthorne, California April 30, 2015. Tesla Motors Inc unveiled Tesla Energy - a suite of batteries for homes, businesses and utilities - a highly-anticipated plan to expand its business beyond electric vehicles. REUTERS/Patrick T. Fallon - RTX1B28Q

Μόνο το τελευταίο τρίμηνο, η ηλεκτρική εταιρεία πολυτελών αυτοκινήτων παρέδωσε περίπου 24.500 οχήματα.

H Τέσλα πωλεί τον διπλάσιο αριθμό αυτοκινήτων σε σχέση με την περασμένη χρονιά.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της ηλεκτρικής εταιρείας πολυτελών αυτοκινήτων, το τελευταίο τρίμηνο παραδόθηκαν περίπου 24.500 οχήματα, σε σύγκριση με τα 11.603 που πωλήθηκαν την ίδια χρονική περίοδο το 2015.

Η αμερικανική εταιρεία σημείωσε πως παρέδωσε 15.800 Model S sedans και 8.700 Model X SUV στη διάρκεια του τριμήνου Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, ενώ επιπλέον 5.000 αυτοκίνητα είναι σε κατάσταση μεταφοράς προς τους πελάτες και θα καταμετρηθούν στα αποτελέσματα δ΄ τριμήνου.

Παρ’ όλα αυτά, τόσο το Model S όσο και το Model X εξακολουθούν να αποτελούν ακριβές προτάσεις για τους επίδοξους ηλεκτρικούς αγοραστές αυτοκινήτων. Το Model S ξεκινά από 66.000 δολάρια, ενώ το Model X από 83.000 δολάρια.

Από την πλευρά του, ο CEO της εταιρείας, Έλον Μασκ, στοιχηματίζει ότι η επόμενη χρονιά θα είναι ακόμη καλύτερη από τη φετινή, δεδομένου ότι θα κυκλοφορήσει στην αγορά το πρώτο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής της Τέσλα, Model 3, στην τιμή των 35.000 δολαρίων.

Αυτό όμως που ίσως δεν έχει σκεφθεί ο Μασκ είναι ότι το επόμενο έτος θα έχει να αντιμετωπίσει δυο νέες προκλήσεις: Το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της GM, το Chevrolet Bolt, το οποίο θα κυκλοφορήσει στην αγορά στην τιμή των 37.495 δολαρίων, καθώς και το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Volkswagen, το οποίο ίσως να κοστίζει λιγότερο από 30.000 δολάρια.