Έλαμψαν οι «Εθνικοί Πρωταθλητές» του επιχειρείν

Έλαμψαν οι «Εθνικοί Πρωταθλητές» του επιχειρείν

Ρεκόρ ελληνικών διακρίσεων στα European Business Awards 2014/2015.

Εξήντα Έλληνες επιχειρηματίες έλαβαν χθες στην Αίγλη Ζαππείου τη διάκριση «National Champions» στα European Business Awards που διοργάνωσε η RSM μπαίνοντας στην τελική ευθεία για την τελευταία φάση του διαγωνισμού που θα αναδείξει την καλύτερη εταιρεία της Γηραιάς Ηπείρου.

H RSM Greece, μέλος της RSM International, του 7ου μεγαλύτερου δικτύου Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών και Συμβούλων Επιχειρήσεων στον κόσμο, αλλά και κύριος χορηγός και υποστηρικτής των European Business Awards για 8η συνεχή χρονιά, βράβευσε τις 60 ελληνικές επιχειρήσεις που πέρασαν με επιτυχία την πρώτη φάση του φετινού διαγωνισμού και αναδείχτηκαν «National Champions».

«Πρόκειται για τον επιχειρηματικό διαγωνισμό με το μεγαλύτερο κύρος στην Ευρώπη. Η επιλογή κάθε εταιρείας έγινε μέσα από έρευνα και συνεχίζει να υπάρχει διαρκής στήριξη. Στην Ελλάδα της κρίσης υπάρχουν επιχειρήσεις που τα καταφέρνουν και παρουσιάζουν αξιοσημείωτα αποτελέσματα. Φέτος στο σύνολο των 709 εταιρειών παγκοσμίως, οι 60 είναι ελληνικές. Αυτό δείχνει πως το επίπεδο επιχειρηματικότητας είναι υψηλό και πως υπάρχει ελπίδα για τη χώρα» ανέφερε ο Άθως Στυλιανού, Διευθύνων Σύμβουλος της RSM Greece.

Από την πλευρά του CEO των European Business Awards, Αdrian Tripp, τόνισε πως το όραμά του για τον εν λόγω θεσμό πηγάζει από την ανάγκη να αφήσουμε στις επόμενες γενιές έναν καλύτερο κόσμο από αυτόν που εμείς βρήκαμε.

Για τον ίδιο η συνεισφορά του επιχειρείν στην κοινωνία είναι τεράστια, διότι οι επιχειρήσεις στηρίζονται σε ένα ισχυρό δίκτυο που αποδέχεται τις προκλήσεις και πάει ενάντια στο ρεύμα και που εκτός από πλούτο δημιουργούν θέσεις εργασίας. «Μέσα από αυτό τον θεσμό ανακαλύψαμε ότι υπήρχαν πολλοί νέοι επιχειρηματίες με πάθος και όρεξη να μπουν στις διεθνείς αγορές. Στην αρχή της κρίσης όλοι έβλεπαν την Ελλάδα σαν το καλάθι της Ευρώπης, αλλά η δυναμική των ελληνικών επιχειρήσεων δείχνει ότι πρόκειται για μια χώρα φαινόμενο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος έλαβαν μέρος συνολικά 24.000 επιχειρήσεις από 33 χώρες της Ευρώπης, 40% περισσότερες από την περσινή χρονιά, γεγονός που αποτελεί ρεκόρ συμμετοχών για τα τελευταία 8 χρόνια που διεξάγεται ο διαγωνισμός.

Στο βήμα ανέβηκε και ο Βρετανός Πρέσβης, John Kittmer, ο οποίος υπογράμμισε πως πέρα από την προώθηση των εμπορικών δεσμών μεταξύ Ελλάδας και Βρετανίας, η Βρετανική Πρεσβεία προσδίδει μεγάλη σημασία στην ελληνική επιχειρηματικότητα. «Η ανάκαμψη παραμένει εύθραυστη και γι’ αυτό το λόγο θέλουμε μια Ευρώπη που να προωθεί το εμπόριο και να επιταχύνει την ενιαία αγορά. Από την πλευρά μου δεσμεύομαι να επισκεφτώ από κοντά περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις φέτος».

Την άποψη πως οι επιχειρήσεις πρέπει να κολυμπήσουν ενάντια στο ρεύμα, διότι αποτελούν τους καταλύτες για μια ευήμερη κοινωνία εξέφρασε ο Πρόεδρος Ομίλου Quest Holdings, κ. Θεόδωρος Φέσσας αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «μόνο οι επενδύσεις και οι καινοτόμες επιχειρήσεις μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα. Ηδη από το 2012 και μετά έχει βελτιωθεί η κατάσταση».

Οι 60 επιχειρήσεις που αναδείχθηκαν σε National Champions σε 8 από τις 10 κατηγορίες είναι οι:

The Award for Environmental & Corporate Sustainability

ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΡΑΤΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ, BIOGRECO, COSTA NAVARINO, KAFSIS BIO-INDUSTRIES, ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ

The UKTI Award for Innovation

AGRINO, COMITECH, ENTRANET, EPSILON NET, EVOMAT, ΚΛΗΜΗΣ, NANOBIONIC, OLYMPIA ELECTRONICS, VERMANTIA, VIOTROS

The Business of The Year Award with Turnover €0- 25m

ALTEX, ANTIPOLLUTION, CAVINO, ΕΨΑ, FEELGOOD ENTERTAINMENT, GRANT THORNTON, LION RENTAL (SIXT GREECE), MEDBEST, ΜΙΚΡΟΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ, ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ, VIVA ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ

The Business of The Year Award with Turnover €26- 150m

ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΜΙΧΑΗΛ – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΥΜΗ, GREEN – GREEK ENVIRONMENTAL & ENERGY NETWORK, ΜΥΘΟΣ ΖΥΘΟΠΟΙΪΑ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ

The Award For Customer Focus

AGORA FINE GREEK FOODS, BIOMEDICINE, DATA COMMUNICATION, DONUTS DUCK – D.D. FOOD SUPPLIES, DHI GLOBAL MEDICAL GROUP, FOCACCINO, GDS, HELLAS DIRECT, KAYAK, ΚΟΥΦΕΤΟΠΟΙΪΑ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗ, ΙΛΥΔΑ, ING GREECE, RETAILWORLD (PUBLIC)

The BP Target Neutral Growth Strategy of the Year Award

AQURANCE, BEETROOT, COFFEE ISLAND, ICAP GROUP, PHARMATHEN

The Import/Export Award

BODYTALK, CHIQUITA HELLAS, PELOPAC, ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT

The RSM Entrepreneur of the Year Award

GENESIS PHARMA, HELLENIC SEAPLANES, ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΣΕΩΝ “ΒΙΚΟΣ”, MIKEL COFFEE COMPANY, ONEX, PALAPLAST, SPETSES MINI MARATHON