Elec.Tec: Ψήφος εμπιστοσύνης στην «Τεχνοεκδοτική»

Elec.Tec: Ψήφος εμπιστοσύνης στην «Τεχνοεκδοτική»

Εντυπωσιακό ενδιαφέρον δημιουργούν τα στοιχεία για την επισκεψιμότητα και τα ειδικά χαρακτηριστικά των επισκεπτών της διεθνούς έκθεσης Elec.Tec.

 

Αίσθημα ικανοποίησης και επιβεβαίωσης της επιτυχίας αφήνουν τα αποτελέσματα μετά την επεξεργασία των ποιοτικών στοιχείων για τους επισκέπτες που πέρασαν από τη διεθνή έκθεση Ηλεκτρολογικού Υλικού & Φωτισμού “Elec.Tec”. Η έκθεση διοργανώθηκε από την «Τεχνοεκδοτική / T-Press» στο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC στην Παιανία από την Παρασκευή 26 ως τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016.

Η αλήθεια των αριθμών έρχεται να επιβεβαιώσει την αίσθηση απόλυτης επιτυχίας που κατήγαγε η «Τεχνοεκδοτική / Τ-Press» τολμώντας να διοργανώσει μια επικεντρωμένη έκθεση για τον Ηλεκτρολογικό Εξοπλισμό και τον Φωτισμό.

Ύστερα από την αναλυτική επεξεργασία ποιοτικών στοιχείων για την επισκεψιμότητα της διεθνούς εκθέσεως “Elec.Tec” αποδεικνύεται ότι ο κλάδος στήριζε και στηρίζει διοργανώσεις με συγκεκριμένη στόχευση που θα συνδυάζει τις εξελίξεις στην παραγωγή, στην ανάπτυξη και στην προώθηση Ηλεκτρολογικού Υλικού & Εξοπλισμού Φωτισμού με τη σοβαρή επικοινωνία και την αξιοπρεπή παρουσία.

Οι επισκέπτες

Τα προϊόντα, οι υπηρεσίες και οι λύσεις που προσέφεραν μερικοί από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ηλεκτρολογικού υλικού στην Ελλάδα και αντιπρόσωποι μεγάλων οίκων του εξωτερικού, καθώς και οι εξαιρετικού επιπέδου παράλληλες εκδηλώσεις της “Elec.Tec” προσέλκυσαν 14.250 επισκέπτες, οι οποίοι πέρασαν από το εκθεσιακό κέντρο MEC.

Το 78% των επισκεπτών είναι άνθρωποι της αγοράς, δηλαδή επαγγελματίες που ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόσκληση της «Τεχνοεκδοτικής / T-Press».

Όπως φαίνεται και στον πίνακα που ακολουθεί, άλλο ένα ποσοστό που άγγιξε το 19% ήταν ιδιώτες ενώ στο 3% ανέρχεται το ποσοστό των φοιτητών.

Η στόχευση της αγοράς

Οι αρχικοί στόχοι της «Τεχνοεκδοτικής / T-Press» για τη διεθνή έκθεση “Elec.Tec”, να αποτελέσει το ερέθισμα για την επανεκκίνηση της αγοράς, επιτεύχθηκαν με τον πιο πανηγυρικό τρόπο.  Από την επεξεργασία στοιχείων σχετικά με τις επαγγελματικές κατηγορίες επισκεπτών προκύπτει ότι οι περισσότεροι από τους μισούς, ποσοστό που ανέρχεται στο 52,4%, προέρχονται από τον κλάδο του Ηλεκτρολογικού Υλικού, του Φωτισμού, αλλά και είναι επαγγελματίες Ηλεκτρολόγοι & Εγκαταστάτες.

Ακολουθούν οι ιδιώτες επαγγελματίες που εκπροσωπούν ποσοστό 18,94% στη συγκεκριμένη κατηγορία.  Ιδιαίτερα σημαντική για τις επόμενες πρωτοβουλίες της «Τεχνοεκδοτικής / T-Press» είναι η ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή επιστημόνων, ειδικών και επαγγελματιών από τον χώρο των κατασκευών.

Αρχιτέκτονες, μηχανικοί, διακοσμητές, εργολάβοι, εκπρόσωποι από τεχνικές & μελετητικές εταιρείες, ποσοστό που μεταφράζεται στο 13,94% επί των επαγγελματιών επισκεπτών, έδωσαν τη δική του «ψήφο εμπιστοσύνης» στην “Elec.Tec”.

Σε τρίτο επίπεδο, ιδιαίτερα σημαντική ήταν η προσέλευση επαγγελματιών από τη βιομηχανία. Επιχειρηματίες και στελέχη από εταιρείες Συστημάτων Ασφαλείας, Αυτοματισμών & Ηλεκτρονικών (5,41%) αλλά και στελέχη από ξενοδοχεία, ναυτιλιακές, logistics, καθώς και επαγγελματίες γενικού ενδιαφέροντος (3,88%) πήραν μέρος στη μεγάλη γιορτή του κλάδου Ηλεκτρολογικού Υλικού & Φωτισμού.

Οι σπουδαστές που επισκέφθηκαν την έκθεση εκπροσωπούν ποσοστό 3,08% ενώ οι εκπρόσωποι κυβερνητικών, συνδικαλιστικών, θεσμικών φορέων, στελέχη πρεσβειών και παράγοντες επιμελητηρίων, μόλις το 2,35% όπως φαίνεται και στον πίνακα που ακολουθεί.

Γεωγραφική κατανομή

Χάρη στον επικοινωνιακό σχεδιασμό που έγινε, η διεθνής έκθεση “Elec.Tec” αποτέλεσε το μείζον επιχειρηματικό γεγονός για τον κλάδο. Σύσσωμος ο κλάδος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα που έγινε από την «Τεχνοεκδοτική / T-Press» μέσα από το περιοδικό «ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ», τις ιστοσελίδες electrologos.gr και elec-tec.gr αλλά και τους άλλους χορηγούς επικοινωνίας της έκθεσης.

Από την Αττική ήρθε το 57,9% των επισκεπτών της έκθεσης ενώ από την υπόλοιπη Ελλάδα ήρθε άλλο ένα σημαντικό ποσοστό τάξεως 39,9%.

Επίσης δεν θα μπορούσε να μην γίνει ιδιαίτερη επισήμανση για το διεθνή χαρακτήρα της πρώτης έκθεσης “Elec.Tec” αφού υπήρξε ένα σεβαστό ποσοστό επισκεπτών από άλλες χώρες της Ε.Ε. αλλά και από τα Βαλκάνια.

Ποιοι ήταν οι χορηγοί

Τον προνομιακό τίτλο του χορηγού έκθεσης και χρυσού χορηγού στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων (ΠΟΣΕΗ) είχε η εταιρεία “HAGER Hellas”. Τρεις εταιρείες ακόμα ανέλαβαν το ρόλο του θεματικού χορηγού. Πρόκειται για την “Artion Security Systems”, “ELMASCO” και “GE Lighting”.

Mαζί με το κορυφαίο κλαδικό περιοδικό «ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ», το κύρος της διεθνούς έκθεσης “Elec.Tec” ενισχύθηκε από τη χορηγία επικοινωνίας του ραδιοφωνικού σταθμού «BHMA FM 99,5»», του διεθνούς κύρους “FortuneGreece.com” και της μεγαλύτερης ενημερωτικής ιστοσελίδας του Πειραιά “PiraeusPress.com”.

Τις αιγίδες τους έδωσαν εκτός από το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού οι φορείς ΚΕΕΕ, ΕΒΕΑ, ΒΕΑ, ΠΟΣΕΗ και ΠΣΒΒΠΗΥ.

Εξαιρετική σημαντική ήταν η στήριξη από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων (Π.Ο.Σ.Ε.Η.) και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Βιομηχάνων – Βιοτεχνών και Παραγωγών Ηλεκτρολογικού Υλικού (Π.Σ.Β.Β.Π.Η.Υ.), δύο φορείς αδιαμφισβήτητου κύρους που εκπροσωπούν βιομηχάνους, βιοτέχνες, εμπόρους, επιστήμονες και εργαζομένους οι οποίοι επανδρώνουν έναν ιδιαίτερα δυναμικό κλάδο που κρατά αντιστάσεις στην κρίση.

Ποιοι κλάδοι εκπροσωπήθηκαν

Μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες ανάπτυξης και κατασκευής Ηλεκτρολογικού Υλικού και Φωτισμού, αντιπρόσωποι μεγάλων ξένων οίκων, ακόμα και πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας ανταποκρίθηκαν σε ένα κοινό σκοπό.
Μετέτρεψαν την “Elec-Tec” στο νέο θεσμό που έρχεται με την εμπειρία και την υπευθυνότητα της «Τεχνοεκδοτικής / T-Press» ώστε να αποτελέσει το μοναδικό σαλόνι παρουσίασης:

 Ηλεκτρολογικού υλικού,
 Φωτισμού,
 Αυτοματισμών,
 Ενεργειακών συστημάτων,
 Τηλεπικοινωνιακού & Ηλεκτρονικού Υλικού,
 Εργαλείων – Οργάνων – Εξοπλισμού,
 Τεχνολογικού λογισμικού, και για
 Όλες τις λύσεις εξοικονόμησης ρεύματος σε κάθε είδους ακίνητο (επιχειρήσεις, αποθήκες, σπίτια, κλπ.).