«Elec.Tec»: Το απόλυτο «restart» σε Ηλεκτρολογικό Υλικό & Φωτισμό

«Elec.Tec»: Το απόλυτο «restart» σε Ηλεκτρολογικό Υλικό & Φωτισμό

Από τις 26 ως τις 29 Φεβρουαρίου η καρδιά της ελληνικής επιχειρηματικότητας χτυπά στο εκθεσιακό κέντρο MEC της Παιανίας.

Με την εμπιστοσύνη της αγοράς και των θεσμικών φορέων αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για τη διεθνή έκθεση Ηλεκτρολογικού Υλικού & Φωτισμού Elec.Tec, που διοργανώνεται στο MEC Παιανίας από τις 26 ως τις 29 Φεβρουαρίου 2016. Αυτό θα είναι το επιχειρηματικό γεγονός της χρονιάς!

Με δυνατά ονόματα της αγοράς στις χορηγίες της έκθεσης και του συνεδρίου κορυφώνεται η προετοιμασία της έκθεσης που περιμένει η αγορά Ηλεκτρολογικού Υλικού και Φωτισμού.

Ήδη περισσότεροι από 80 εκθέτες έχουν καλύψει τους χώρους του εκθεσιακού κέντρου MEC στην Παιανία, το οποίο σε μερικές ημέρες θα μετατραπεί σε μια κυψέλη εργασίας και προετοιμασίας μιας δυναμικής διοργάνωσης.

Τον προνομιακό τίτλο του χορηγού έκθεσης και χρυσού χορηγού στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων (ΠΟΣΕΗ) ανέλαβε η εταιρεία HAGER Hellas.

Τρεις εταιρείες ακόμα ανέλαβαν το ρόλο του θεματικού χορηγού. Πρόκειται για την “Artion Security Systems”, “ELMASCO” και “GE Lighting”.

Mαζί με το κορυφαίο κλαδικό περιοδικό «ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ», το κύρος της διεθνούς έκθεσης “Elec.Tec ενισχύει ακόμα περισσότερο η χορηγία επικοινωνία του ραδιοφωνικού σταθμού «BHMA FM 99,5»», που προστέθηκε στην ομάδα χορηγών επικοινωνίας, το διεθνούς κύρους FortuneGreece.comκαι τη μεγαλύτερη ενημερωτική ιστοσελίδα του Πειραιά PiraeusPress.com”.

Το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού έχει δώσει την αιγίδα του ενώ η υφυπουργός Βιομηχανίας κ. Θεοδώρα Τζάκρη και ο αρμόδιος γενικός γραμματέας κ. Ευστράτιος Ζαφείρης έχουν δεσμευθεί να υπάρξει εκπροσώπηση των αρμοδίων φορέων στα εγκαίνια της έκθεσης και στο συνεδριακό πρόγραμμα.

Με την εμπιστοσύνη και την αιγίδα τους συμμετέχουν στη διεθνή έκθεση Elec.Tec η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), ι το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΕΒΕΑ) και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΒΕΑ). Εκπρόσωποί τους μάλιστα θα παραβρεθούν στα εγκαίνια και θα συνομιλήσουν με τους επιχειρηματίες και τους εκθέτες.

Εξαιρετική σημαντική είναι η στήριξη από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων (Π.Ο.Σ.Ε.Η.) και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Βιομηχάνων – Βιοτεχνών και Παραγωγών Ηλεκτρολογικού Υλικού (Π.Σ.Β.Β.Π.Η.Υ.), δύο φορείς αδιαμφισβήτητου κύρους που εκπροσωπούν βιομηχάνους, βιοτέχνες, εμπόρους, επιστήμονες και εργαζομένους οι οποίοι επανδρώνουν έναν ιδιαίτερα δυναμικό κλάδο που κρατά αντιστάσεις στην κρίση.

Από τις 26 έως τις 29 Φεβρουαρίου 2016, τα μάτια της αγοράς θα εστιάσουν την προσοχή τους στο Εκθεσιακό Κέντρο MEC στην Παιανία για πολλούς λόγους.

Το συνεδριακό μέρος

Πρώτη φορά σε εκθεσιακή διοργάνωση προγραμματίσθηκαν δύο σημαντικές παράλληλες εκδηλώσεις υψηλού κύρους, για τις οποίες αυξάνεται συνεχώς το ενδιαφέρον αλλά και οι συμμετοχές :

Το Προεδρείο και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας έχουν ολοκληρώσει την κατάρτιση ενός άκρως ενδιαφέροντος επιστημονικού συνεδρίου με εύρος θεματολογίας, ομιλητών και ενδιαφέροντος.

Το συνέδριο της ΠΟΣΕΗ είναι τόσο αναβαθμισμένο ώστε εταιρείες κύρους ανέλαβαν τη χορηγική υποστήριξή του ως εξής:

  • Hager Hellas Χρυσός Χορηγός
  • Olympia ElectronicsΑσημένιος Χορηγός
  • Schneider ElectricΧάλκινος Χορηγός
  • EMMIS                              Χορηγός Συνεδρίου
  • “Aliberti” Χορηγός Συνεδρίου
  • “ANODOS Logistics” Χορηγός Συνεδρίου

Στόχος της Ομοσπονδίας είναι η διοργάνωση για πρώτη φορά ενός αμιγώς Επιστημονικού Συνεδρίου, το οποίο θα αποτελέσει τον οδηγό του κλάδου για τα επόμενα δύσκολα χρόνια και να αποτελέσει την απαρχή μιας νέας προσπάθειας για την ανάπτυξη των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων των Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων της χώρας.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα διεξαχθούν το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016 σε αίθουσα του MEC Παιανίας.

Θα πραγματοποιηθεί ο ετήσιος διαγωνισμός διάκρισης ελληνικών ηλεκτρολογικών προϊόντων με τίτλο «ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ & ΕΛΛΗΝΙΚΑ», ένα τόλμημα που συμβαίνει για πρώτη φορά και αποσκοπεί στην ανάδειξη και στην επιβράβευση της ποιότητος, της αξιοπιστίας και της ασφάλειας που παρέχουν τα ηλεκτρολογικά προϊόντα που κατασκευάζονται στην χώρα μας.

Η τελετή απονομής διακρίσεων των ελληνικών προϊόντων θα γίνει το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου σε αίθουσα του MEC Παιανίας.

  • Μια ιδιαίτερα δυναμική εκδήλωση με οικονομικό και επιχειρηματικό χαρακτήρα ετοιμάζει η «Τεχνοεκδοτική / Τ-Press» πριν από τα εγκαίνια της έκθεσης.

Το μήνυμα επανεκκίνησης της οικονομίας θα μεταφέρουν στην αγορά 14 κορυφαίοι ομιλητές στην ειδική εκδήλωση με τίτλο «Τάσεις, Προτάσεις & Restart στην Αγορά».

Από τις τρεις το μεσημέρι ως τις έξι το απόγευμα κορυφαίοι παράγοντες της αγοράς θα παρουσιάσουν case studies, success stories, αλλά και καινοτόμες λύσεις για νέες επενδύσεις, επιχειρηματικότητα και εξαγωγές. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το ενημερωτικό μέρος της εκδήλωσης που αφορά στην εφαρμογή νέων ευρωπαϊκών Οδηγιών.

Η εκδήλωση «Τάσεις, Προτάσεις & Restart στην Αγορά» θα γίνει την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου σε αίθουσα του MEC Παιανίας.

Ποιοι κλάδοι εκπροσωπούνται

Ο βασικότερος λόγος είναι το RESTART για να σηκώσουμε την εθνική Οικονομία στα πόδια της και να κάνει ένα σημαντικό βήμα προς την ανάπτυξη, τις νέες επενδύσεις και την προοπτική γρήγορης αναστροφής του κλίματος που επικρατεί εξαιτίας των ισχνών δημοσιονομικών συνθηκών.

Μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες ανάπτυξης και κατασκευής Ηλεκτρολογικού Υλικού και Φωτισμού, αντιπρόσωποι μεγάλων ξένων οίκων, ακόμα και πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας ανταποκρίνονται σε ένα κοινό σκοπό. Θα μετατρέψουν την ElecTecστο νέο θεσμό που έρχεται με την εμπειρία και την υπευθυνότητα της «Τεχνοεκδοτικής / T-Press» να αποτελέσει το σαλόνι παρουσίασης:

  • Ηλεκτρολογικού υλικού,
  • Φωτισμού,
  • Αυτοματισμών,
  • Ενεργειακών συστημάτων,
  • Τηλεπικοινωνιακού & Ηλεκτρονικού Υλικού,
  • Εργαλείων – Οργάνων – Εξοπλισμού,
  • Τεχνολογικού λογισμικού, και για
  • Όλες τις λύσεις εξοικονόμησης ρεύματος σε κάθε είδους ακίνητο (επιχειρήσεις, αποθήκες, σπίτια, κλπ.).