Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους δύο ακόμη βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους δύο ακόμη βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Χρηματική εγγύηση 20.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα επιβλήθηκε ομόφωνα στους Π. Ζησιμόπουλο και Α. Γρέγο.

Με τη σύμφωνη γνώμη των ανακριτριών που ερευνούν την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και του εισαγγελέα αποφασίστηκε σήμερα να αφεθούν ελεύθεροι, με την επιβολή περιοριστικών όρων, οι βουλευτές του κόμματος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος και Αντώνης Γρέγος.

Στους δύο βουλευτές, οι οποίοι απολογήθηκαν σήμερα για τις κατηγορίες της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 20.000 ευρώ στον καθένα και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Στον κ. Γρέγο επιβλήθηκε επιπλέον όρος, που του απαγορεύει τη συμμετοχή σε εκδηλώσεις του κόμματος, πλην των δραστηριοτήτων εντός του Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γρέγος, σε υπόμνημα που παρέδωσε, αρνήθηκε την κατηγορία και υποστήριξε πως δεν υπάρχει κανένα στοιχείο εναντίον του. Επίσης, φέρεται να υποστήριξε ότι δεν μπορεί να διώκεται για τα «πιστεύω» του, αρνούμενος να απαντήσει σε ερωτήσεις της ανάκρισης.

Ο κ. Ζησιμόπουλος, του οποίου η υπεράσπιση χαρακτήρισε «άψογη τη σημερινή διαδικασία», αρνήθηκε την κατηγορία, που του αποδίδεται. Ο βουλευτής φέρεται, μεταξύ άλλων, να κλήθηκε από την ανάκριση να σχολιάσει πολιτικές θέσεις στελεχών της Χρυσής Αυγής, όπως του αρχηγού της, Νίκου Μιχαλολιάκου. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κατηγορούμενος απάντησε: «Το ότι κάποιος, ακόμη και ο αρχηγός, εκφράζει τη μια ή την άλλη άποψη, δεν είναι δεσμευτικό για όλους τους υπόλοιπους. Πουθενά δεν γράφει κάτι τέτοιο στο καταστατικό της οργάνωσης».

Διαβάστε ακόμη:

Σχέση Χρυσής Αυγής-Αστυνομίας «ξεσκεπάζει» μάρτυρας «κλειδί»

«Μονοκομματικό καθεστώς» ο στόχος της Χρυσής Αυγής

Ντοκουμέντα: Μιχαλολιάκος-Παππάς με τη σβάστικα και το σήμα των SS

Εγκληματική οργάνωση με «πολιτικό – επιχειρησιακό» σκέλος η Χρυσή Αυγή