Ελλάδα και Σαουδική Αραβία έρχονται πιο κοντά

Ελλάδα και Σαουδική Αραβία έρχονται πιο κοντά

Διήμερη επίσκεψη του υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότη Μηταράκη στο Ριάντ.

Έναν από τους ισχυρότερους ανθρώπους, τον Σαουδάραβα Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ, θα συναντήσει ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης, στο Ριάντ, αύριο, στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης.

Ο υφυπουργός, συνοδευόμενος από τον διευθύνοντα σύμβουλο του «Enterprise Greece» Στέφανο Ησαΐα, αναχώρησε σήμερα για τη Σαουδική Αραβία όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη με σκοπό τη διερεύνηση των δυνατοτήτων περαιτέρω ανάπτυξης και διεύρυνσης των σχέσεων Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας στο εμπορικό, στο οικονομικό και στο επιχειρηματικό πεδίο.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Ριάντ θα έχει συναντήσεις αύριο στις 11:15 με τον κυβερνήτη του Ριάντ Πρίγκηπα Turki bin Abdullah bin Abdul Aziz Al Saud και στις 12:30 με αντιπροσωπεία επιχειρηματιών και επενδυτών στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Ριάντ. Αργότερα στις 14:00 με τον Πρίγκιπα Al Waleed bin Talal και μια ώρα αργότερα με τη Σαουδοαραβο- Ελληνική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Φιλίας

Την Τρίτη, 25 Νοεμβρίου ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης, θα έχει συνάντηση στις 9:00 με τον υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας Dr Tawfiq Al-Rabiah, και τον αναπληρωτή υπουργό αρμόδιο για το εξωτερικό εμπόριο Dr Abdullah Al Obeid και αργότερα στις 10:00 με τον υπουργό Γεωργίας Dr Fahd bin Abdul Rahman Balghunaim. Θα ακολουθήσουν συναντήσεις στις 11:00 με τον υπουργό Οικονομικού Σχεδιασμού Dr Muhammad Al Jasser, στις 12:00 με τον υφυπουργό, αρμόδιο για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις Dr Sulaiman Al Turki και στις 13:00 με τον διοικητή και πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Γενικής Αρχής Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας (SAGIA) Α.Ε Eng. Abdullatif A. Al-Othman, και τον υποδιοικητή Πρίγκιπα Saud bin Khalid Al Faisal.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ