Οι Έλληνες που έβαλαν τα (ξύλινα) γυαλιά σε όλο τον κόσμο

Οι Έλληνες που έβαλαν τα (ξύλινα) γυαλιά σε όλο τον κόσμο

Από τα πειράματα στην ξυλουργική, στην επιχείρηση Zylo Eyewear και από τη Σύρο, στο εξωτερικό.

Πώς μπορεί η κατασκευή ενός ξύλινου φράχτη για σκύλο (εν προκειμένω, δώρο για τον Μπάμπη) να αποτελέσει την αφορμή για να ανακαλύψεις το ταλέντο σου στην ξυλουργική; Πόσα βίντεο στο YouTube έχεις την υπομονή να παρακολουθήσεις, ξεσηκώνοντας βήμα βήμα τη σωστή τεχνική για πέργκολες και ξύλινα παιδικά παιχνίδια, μέχρι να βελτιώσεις τις αποδόσεις σου (εάν στη ζωή σου δεν έχεις πιάσει ποτέ στο παρελθόν πριόνι ή ταχυτροχό); Και τελικά, εσύ θα μπορούσες να βασίσεις τη φιλοσοφία μιας ολόκληρης εταιρίας σε ένα απλό χόμπι;

Για τον Περικλή Θερριό και τη σύζυγό του Ελένη Βακονδίου που ζουν μόνιμα στη Σύρο, όλα τα παραπάνω αποτέλεσαν το μοναδικό όπλο για να ονειρευτούν τη δική τους επιχείρηση, το χειμώνα του 2013. Όταν οι επαγγελματικές προοπτικές εν μέσω κρίσης μηδενίστηκαν, οι περικοπές σε μισθούς επέτρεπαν τα απολύτως απαραίτητα και ο Περικλής βρήκε διέξοδο στον Καναδά, για τη «φρικαλέα» (όπως την περιγράφει σήμερα) θέση του μοναδικού λαντζέρη σε εστιατόριο 600 τ.μ.!

«Γύρνα πίσω, θα το παλέψουμε μαζί, κάτι θα βρούμε, αφού πιάνουν τα χέρια μας», είπε η Ελένη από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής στη Σύρο. Και δεν έπεσε έξω. Ένα μήνα μετά, ο Περικλής επέστρεψε. Και σε λίγα απογεύματα, γεννήθηκε η ιδέα ενός πολλά υποσχόμενου brand name που ήρθε στην παγκόσμια αγορά οπτικών, με μοναδικό στόχο να… παραμείνει. Για πάντα.

Ακούει στο όνομα Zylo Eyewear (πρόσφατα έκανε re-branding από το γνωστό, Xylo Eyewear) και φυσικά, πρόκειται για τα πρώτα (και μοναδικά) χειροποίητα, ξύλινα γυαλιά ηλίου, ένα ελληνικό προϊόν που πλέον ανταγωνίζεται σε ποιότητα, διάσημους οίκους μόδας.

«Αν και τα δικά μας φτιάχνονται από την αρχή μέχρι το τέλος στο χέρι και όχι σε μηχανή, όπως τα περισσότερα επώνυμα γυαλιά».

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr