Ελληνικό «άρωμα» στο φετινό Consumer Electronics Show

Ελληνικό «άρωμα» στο φετινό Consumer Electronics Show

Συνεργασία Εnterprise Greece και mi- Cluster για τη συντονισμένη προβολή των Ελληνικών καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών στο εξωτερικό

Ελληνική συμμετοχή με εθνικό περίπτερο προγραμματίζεται, για πρώτη φορά, στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση τεχνολογίας Consumer Electronics Show (CES), στις 6-9 Ιανουαρίου 2016 στο Λας Βέγκας καθώς και επιχειρηματική αποστολή στη Σίλικον Βάλεϊ 10-13 Ιανουαρίου 2016.

Οι δραστηριότητες αυτές αποτελούν την αρχή της συνεργασίας του Enterprise Greece με το mi-Cluster του Corallia, όπως ανακοινώθηκε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου. Oι εταιρείες που θα συμμετάσχουν στην αποστολή είναι οι Centaur Technologies , Qualia, Helix, Hyperthech, Irida Labs, Meazon, Prisma Electronics, Sensoraide, Spark works, Think Silicon, Wubby, Yodiwo.

Είναι η πρώτη φορά που σε αυτή τη σημαντική έκθεση με περισσότερους από 170.000 επισκέπτες, συμμετέχει εθνικό περίπτερο από την Ελλάδα με καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες που εστιάζουν σε τεχνολογίες internet of Things. Στη συνέχεια η αποστολή θα πραγματοποιήσει τριήμερο roadshow στη Σίλικον Βάλεϊ το οποίο τις δύο πρώτες μέρες θα υπάρξουν επιχειρηματικές συναντήσεις με επενδυτές και υψηλόβαθμα στελέχη κορυφαίων διεθνών επιχειρήσεων και την τρίτη μέρα θα γίνει επίσκεψη σε επιχειρήσεις τεχνολογιών αιχμής και διοργάνωση ημερίδας.

“Η προώθηση προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας είναι στρατηγική επιλογή μας” σημείωσε ο Βελισσάριος Δότσης διευθύνων σύμβουλος του Enterprice Greece.

Ο γενικός διευθυντής του Corallia Βασίλης Μακιός ανέφερε ότι τα Ελληνικά cluster ετοιμάζονται για το διεθνή ανταγωνισμό, για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας για την προσέλκυση πολυεθνικών εταιρειών και γενικά να γίνει η βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας της χώρας μας – μαζί με το λάδι, τις ελιές και τα υπόλοιπα παραδοσιακά προϊόντα – πρώτη προτεραιότητα. Για να γίνει αυτό, είναι σημαντικό, όπως είπε, να οργανώνεται κάθε χρόνο η συμμετοχή της χώρας μας σε σημαντικές διεθνείς εκθέσεις και ήδη ο σχεδιασμός είναι για συμμετοχή τουλάχιστον σε έξι διεθνείς συναντήσεις.

Από μέρους των εταιρειών (ΕΝΕΒΗ) ο Κώστας Μεϊμέτης αναφέρθηκε στη σημασία ενός “ελληνικού σήματος” για τις εταιρείες τεχνολογίας.

Ο Δημήτρης Παπαηλιού μάνατζερ του mi-Cluster, που είναι ο συντονιστής της αποστολής, ανέφερε ότι κοινός στόχος είναι η προσέλκυση ξένων επενδύσεων. Να προσεγγίσουμε τις διεθνείς αλυσίδες αξίας, να προβάλλουμε την ικανότητα του συστήματός μας να παράξει καινοτόμα νέα τεχνολογία” και όπως σημείωσε, ήδη είναι γνωστή η χώρα μας στη διεθνή αγορά “αλλά πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια”, συμπλήρωσε ο ίδιος.