Ελληνικό και πρόοδος των πλειστηριασμών «θερμαίνουν» το Euroworking Group για την Ελλάδα

Πώς αναμένεται να εξελιχθεί η τελευταία φάση της διαπραγμάτευσης και τι αναμένει η Αθήνα από τις συζητήσεις των τεχνοκρατών.

 

Σε θετική τροχιά βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων το ελληνικό ζήτημα στο πλαίσιο των συζητήσεων στο Euroworking Group την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες.

Όπως ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ελληνικό ζήτημα θα συζητηθεί το πρωί της Πέμπτης, στο πλαίσιο των εργασιών του Euroworking Group. Σχετικά με τα δύο εκκρεμή προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης (Ελληνικό και ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί), οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η κατάσταση κρίνεται σε γενικές γραμμές θετική.

Ειδικότερα, για το Ελληνικό, σημείωναν ότι υπάρχει ικανοποίηση, μετά το «πράσινο φως» του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για την επένδυση στο Ελληνικό.

Όσον αφορά τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι υπάρχουν ακόμα κάποιες εκκρεμότητες, αλλά σε γενικές γραμμές η κατάσταση είναι ικανοποιητική και έχει επιτευχθεί σχετικά καλή πρόοδος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ