Ελληνικό παγωμένο γιαούρτι σε ΗΠΑ και Ευρώπη

Ελληνικό παγωμένο γιαούρτι σε ΗΠΑ και Ευρώπη

Νέες αγορές προσθέτει στο πελατολόγιο της η Chillbox, που ανοίγει νέα καταστήματα σε Γερμανία και Ρουμανία. 

Δυναμική επεκτατική πολιτική ακολουθεί η εταιρεία Chillbox, η οποία πρόσφατα εισέβαλε στην αγορά της Γερμανίας και της Ρουμανίας ανοίγοντας τρία συνολικά καταστήματα.

Ρουμάνοι και Γερμανοί δροσίζουν εδώ και λίγο καιρό τους ουρανίσκους τους με ελληνικό frozen yogurt και τα σχόλια είναι θετικά. «Έχουμε ανοίξει δύο καταστήματα στη Γερμανία, ένα στην περιοχή του Έσσεν και ένα στο Μπόχουμ. Σε ότι αφορά τη Ρουμανία έχει τεθεί σε λειτουργία ένα κατάστημα και μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να ανοίξει και το δεύτερο» αναφέρει στο Fortunegreece.com στέλεχος της εταιρείας Chillbox.

Προσθέτει δε πως «μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσουν και επισήμως με ποιους Franchises θα συνεργαστούν, την επεκτατική πολιτική που θα ακολουθήσουν στο προσεχές διάστημα καθώς επίσης και το ύψος των επενδύσεων στις δύο νέες αγορές».

Στον κλάδο της η Chillbox θεωρείται leader στην ελληνική αγορά, αφού διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων frozen yogurt στην Ελλάδα με 55 σημεία διάθεσης των προϊόντων της. Από τον Φεβρουάριο του 2012, όταν και άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στην περιοχή της Πάτρας, ακολουθώντας της επιχειρηματική λογική του franchise, αυξάνει με γοργούς ρυθμούς τα σημεία πώλησης. Για να ανοίξει κάποιος ένα κατάστημα με την επωνυμία chillbox βασική προϋπόθεση είναι η τοποθεσία.

Επιλέγονται κυρίως τα εμπορικά κέντρα και οι αγορές με υψηλή επισκεψιμότητα.

Εξίσου σημαντική είναι για τη διοίκηση της εταιρείας και η εξωστρέφεια. Στο εξωτερικό δραστηριοποιείται σε 12 χώρες διαθέτοντας 19 σημεία πώλησης. Το δίκτυο καταστημάτων chillbox έχει παρουσία στις αγορές, της Αγγλίας (1 κατάστημα), της Αυστρίας (1 κατάστημα), του Βελγίου (1 κατάστημα), της Γαλλίας (1 κατάστημα), της Ολλανδίας (1 κατάστημα), της Ουγγαρίας (1 κατάστημα), της Σουηδίας (4 καταστήματα), της Βουλγαρίας (4 καταστήματα), της Κύπρου (2 καταστήματα), και των Σκοπίων (1 κατάστημα). Η απήχηση του brand μάλιστα είναι τέτοια που του έχει εξασφαλίσει διακρίσεις σε επίπεδο ποιότητας προϊόντος και εξυπηρέτησης πελατών.

Πέραν της έμφασης που δίνεται στην ενίσχυση της παρουσίας της σε Σουηδία, Ουγγαρία, Γαλλία και Γερμανία, ειδικό βάρος πέφτει και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, όπου εγκαινιάζεται το πρώτο κατάστημα της επώνυμης αλυσίδας στην Ουάσινγκτον.

Σημειώνεται ότι η ανάπτυξη του δικτύου της εταιρείας στην εν λόγω αγορά, θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της στρατηγικής συμφωνίας με την Lymell Holdings LLC, η οποία απέκτησε το αποκλειστικό δικαίωμα master franchise για το άνοιγμα 100 καταστημάτων Chillbox για τη συγκεκριμένη αγορά, σε βάθος τετραετίας.

Διαβάστε ακόμη: 

Η ελληνική εταιρεία να την πιεις στο ποτήρι!

ΦΑΓΕ vs. Chobani σημειώσατε «1»