Έλον Μασκ για Μπιλ Γκέιτς: Δεν έχει ιδέα από ηλεκτρικά αυτοκίνητα

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Γκέιτς είχε δηλώσει νωρίτερα τον Αύγουστο ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι για μικρές αποστάσεις. Και φυσικά οι χρήστες του Twitter ζήτησαν από τον Μασκ να πει τη γνώμη του επί του θέματος.

Ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου συνεχίζει το trash-talking με τον δεύτερο πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου, με αφορμή τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Όλα ξεκίνησαν από μία πρόβλεψη του ιδρυτή της Microsoft, με τον Γκέιτς να εκφράζει την αμφιβολία του για το κατά πόσο θα είναι βιώσιμα το ηλεκτρικό pickup και Semi φορτηγό της Tesla, και γενικότερα η χρήση ηλεκτροκινητήρων σε μεγάλα πλοία και αεροπλάνα, τονίζοντας την προηγούμενη εβδομάδα στο προσωπικό του blog:

Ακόμα και με τα μεγάλα άλματα στην τεχνολογία των μπαταριών, η ηλεκτροκίνηση δεν θα είναι ποτέ μια πρακτική λύση για φορτηγά 18 τροχών, πλοία και τζετ. Ο ηλεκτρισμός είναι πρακτικός για την κάλυψη μικρών αποστάσεων, αλλά χρειαζόμαστε μια διαφορετική λύση για βαριά οχήματα που διανύουν μεγάλες αποστάσεις.

Όπως ήταν λογικό, ακόλουθοι του Μασκ στο Twitter τον ρώτησαν για την γνώμη του πάνω σε αυτήν την άποψη, με τον Νοτιοαφρικανό να απαντά λακωνικά:

«Δεν έχει ιδέα.»

Σε άλλο του tweet, ο Μασκ ανέφερε ότι θα παρουσιαστούν πολλά εντυπωσιακά πράγματα στην Ημέρα Μπαταρίας της Tesla στις 22 Σεπτεμβρίου.