Ελον Μασκ: Οι επόμενοι 12 μήνες θα είναι δύσκολοι για τις οικονομίες – Τι είπε για Twitter, Μπάιντεν, Σόρος

Ελον Μασκ: Οι επόμενοι 12 μήνες θα είναι δύσκολοι για τις οικονομίες – Τι είπε για Twitter, Μπάιντεν, Σόρος
France, Clermont-Ferrand, 2022-04-14. Billionaire Elon Musk has launched a takeover bid, proposing to buy Twitter outright for 43 billion dollars and take it off the stock market. Photograph by Adrien Fillon / Hans Lucas. France, Clermont-Ferrand, 2022-04-14. Le milliardaire Elon Musk a lance une OPA en proposant de racheter Twitter a 100 pourcent pour 43 milliards de dollars, et de le sortir de la Bourse. Photographie par Adrien Fillon / Hans Lucas. (Photo by Adrien Fillon / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP) Photo: AFP
«Μακάρι να μπορούσαμε να έχουμε απλώς έναν κανονικό άνθρωπο ως πρόεδρο» είπε ο Έλον Μασκ για τον Τζο Μπάιντεν

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στον παρουσιαστή του CNBC Ντέιβιντ Φάμπερ μετά την ετήσια συνέλευση των μετόχων της Tesla στο Όστιν του Τέξας ο Διευθύνων Σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας Έλον Μασκ. Κατά τη διάρκεια της περίπου μίας ώρας συνομιλίας τους, ο Μασκ αναφέρθηκε σε σειρά θεμάτων. Μεταξύ άλλων:

Πώς κατάφερε να εξαγοράσει το Twitter και τι περιμένει.

Όπως είπε, η λειτουργία Community Notes κόστισε στο Twitter 40 εκατομμύρια δολάρια δεδομένου ότι δύο μεγάλοι πελάτες μείωσαν τις διαφημιστικές δαπάνες του αφότου έλαβαν ενημερώσεις που τους κατηγορούσαν για ψευδή διαφήμιση. Υποστήριξε επίσης ότι, όταν έκλεισε η εξαγορά, το Twitter είχε αρνητικές ταμειακές ροές 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως και 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην τράπεζα. «Ήταν σαν να με τηλεμεταφέρουν με ένα αεροπλάνο που βρίσκεται σε ταραχή κατευθυνόμενο προς το έδαφος, με τους κινητήρες να φλέγονται και τα χειριστήρια να μην λειτουργούν…». Υπερασπίστηκε επίσης τα tweets του για τον Τζορτζ Σόρος, που επικρίθηκαν ως συνωμοσιολογικά.

Υπενθυμίζεται πως είχε αποκαλέσει τον 92 μεγαλοεπενδυτή Magneto (ο κακός στην ταινία Xmen) ενώ είχε αναφέρει πως μισεί την ανθρωπότητα.

Για τις προσωπικές του απόψεις και συνήθειες όσον αφορά τη δουλειά και την παραγωγικότητα, είπε ότι παίρνει μόνο δύο ή τρεις ημέρες άδεια τον χρόνο, εργάζεται επτά ημέρες την εβδομάδα και κοιμάται έξι ώρες τη νύχτα. Υποστήριξε επίσης ότι πιστεύει ότι είναι ηθικά λάθος για τους ανθρώπους της «τάξης φορητών υπολογιστών» να υποστηρίζουν την εργασία από το σπίτι όταν οι εργαζόμενοι σε υπηρεσίες, όπως οι άνθρωποι που εργάζονται σε εργοστάσια, πρέπει ακόμα να εμφανίζονται αυτοπροσώπως.

Για την ικανότητα της Tesla να αντιμετωπίζει δύσκολους οικονομικούς κύκλους, ο Μασκ είπε ότι οι επόμενοι 12 μήνες θα είναι δύσκολοι από μακροοικονομική άποψη, λόγω των αυξημένων επιτοκίων που πιέζουν τους προϋπολογισμούς των καταναλωτών. Αλλά επίσης ανέφερε ότι η Tesla θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί τις «πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο» για να προσαρμόσει αποτελεσματικά τις τιμές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιστεύει δε ότι η Fed θα έχει αργήσει πολύ να μειώσει τα επιτόκια όταν πια η οικονομία θα σημειώνει επιβράδυνση, και αυτό θα βλάψει τη ζήτηση. «Μπορείτε να σκεφτείτε την αύξηση του επιτοκίου της Fed ως ένα πεντάλ φρένου για την οικονομία, ειλικρινά», είπε ο Μασκ. «Κάνει πολλά πράγματα πιο ακριβά. Έτσι, εάν η πληρωμή του αυτοκινήτου ή η υποθήκη του σπιτιού σας απορροφά περισσότερο από τον μηνιαίο προϋπολογισμό σας, τότε έχετε λιγότερα χρήματα για να αγοράσετε άλλα πράγματα».

Στο ερώτημα «τι θα συνέβαινε στην παγκόσμια οικονομία εάν η Κίνα κάνει μια κίνηση για να ελέγξει την Ταϊβάν;», ο Μασκ είπε πως «η κινεζική οικονομία και η υπόλοιπη παγκόσμια οικονομία είναι σαν σιαμαία δίδυμα. Θα ήταν σαν να προσπαθείς να χωρίσεις ενωμένα δίδυμα. Αυτή είναι η σοβαρότητα της κατάστασης. Και είναι πραγματικά χειρότερο για πολλές άλλες εταιρείες από ό,τι για την Tesla. Εννοώ, δεν είμαι σίγουρος πώς θα πάρετε ένα iPhone, για παράδειγμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την OpenAI και το ChatGPT είπε ότι υπάρχει επειδή ήθελε μια μη εμπορική εναλλακτική στην αυξανόμενη κυριαρχία της Google στην τεχνητή νοημοσύνη. Εξέφρασε την απογοήτευσή του που η εταιρεία έχει εγκαταλείψει τις μη κερδοσκοπικές αρχές της. Είπε ότι δεν είναι πλέον φίλος με τον συνιδρυτή της Google, Λάρι Πέιτζ. «Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το ότι ο Λάρι με αποκάλεσε ειδήμονα επειδή ήμουν υπέρ της ανθρώπινης συνείδησης αντί της μηχανικής συνείδησης».

Τέλος, είπε ότι ο Τζο Μπάιντεν κέρδισε τις εκλογές του 2020, αλλά πιστεύει ότι υπήρξε τουλάχιστον κάποια νοθεία. Είπε επίσης ότι ψήφισε υπέρ του Μπάιντεν, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι δεν ήταν ευχαριστημένος με την επιλογή του, λέγοντας «Μακάρι να μπορούσαμε να έχουμε απλώς έναν κανονικό άνθρωπο ως πρόεδρο».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: CNBC