Ελπίδες για αύξηση της κρουαζιέρας στον Πειραιά και το 2014

Ελπίδες για αύξηση της κρουαζιέρας στον Πειραιά και το 2014

Ο πρόεδρος του ΟΛΠ, Γιώργος Ανωμερίτης, εξέφρασε την ελπίδα για περαιτέρω βελτίωση των συνθηκών.

Αύξηση κατά 12% θα παρουσιάσει ο κλάδος της κρουαζιέρας και το 2014 στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ οι αφιξοαναχωρήσεις θα φθάσουν περίπου σε 2.310.000 επιβάτες, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς Γιώργος Ανωμερίτης, υποδεχόμενος με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της χρονιάς, το «Costa Deliziosa», την Παρασκευή.

Ο κ.Ανωμερίτης δήλωσε ότι τα οριστικά στοιχεία για την κρουαζιέρα θα ανακοινωθούν για όλα τα λιμάνια, κατά τη διάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ) στις 20 Ιανουαρίου 2014.

Διαβάστε ακόμη: Αύξηση 19,1% τα κέρδη του ΟΛΠ στο εννεάμηνο του 2013

Σημειώνεται ότι για το 2014 οι προοπτικές για το λιμάνι του Πειραιά είναι θετικές καθώς θα ξεκινήσουν και τα έργα επέκτασης του λιμένα κρουαζιέρας, έργο που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση με ποσοστό 95% της συνολικής δαπάνης.

Όπως ανακοίνωσε ο ΟΛΠ Α.Ε. και στον τομέα της κρουαζιέρας τα τέλη πλοίων και επιβατών θα παραμείνουν αμετάβλητα κατά τη διάρκεια του 2014, χωρίς καμιά νέα αύξηση.

Το κρουαζιερόπλοιο Costa Deliziosa, μήκους 294 μέτρων και δυναμικότητας 2.890 επιβατών και 915 μελών, ανήκει στον όμιλο της Carnival, που αποτελεί και τον πιο σημαντικό πελάτη του ΟΛΠ Α.Ε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ