Ένα μπουφάν αξίας 9 εκατ. δολαρίων

Ένα μπουφάν αξίας 9 εκατ. δολαρίων

Η εκστρατεία στο Kickstarter που χρειαζόταν 20.000 δολάρια και τελικά συγκέντρωσε 9 εκατομμύρια!

 

Ο Χιράλ Σανγκάβι χρειαζόταν 20.000 δολάρια στο Kickstarter για να χρηματοδοτήσει το ταξιδιωτικό μπουφάν του BauBax. Τελικά, συγκέντρωσε 9 εκατομμύρια δολάρια, όπως επισημαίνει το CNN Money.

Η εκστρατεία crowdfunding για το μπουφάν των 15 σημείων ξεκίνησε στις 7 Ιουλίου. Ο Σανγκάβι είχε 58 ημέρες για να πετύχει το στόχο, αλλά τελικά τον υπερέβη μέσα σε μόλις πέντε ώρες.

Το μπουφάν αναδείχθηκε στην πιο καλά χρηματοδοτημένη εκστρατεία για ένδυμα «όχι μόνο στο Kickstarter αλλά σε ολόκληρη την ιστορία του crowdfunding» λέει ο Σανγκάβι.

Για την ακρίβεια, το μπουφάν BauBax σηματοδότησε την τέταρτη πιο καλά χρηματοδοτημένη εκστρατεία του Kickstarter, μετά τα δύο Pebble Smart Watch και το πολλαπλών χρήσεων κουτί Coolest Cooler.

«Ήξερα ότι είχαμε μια θαυμάσια ιδέα, ότι ίσως συγκεντρώναμε ένα ή δύο εκατομμύρια, αλλά ποτέ δεν φαντάστηκα ότι θα συγκεντρώναμε 9 εκατομμύρια δολάρια» είπε ο Σανγκάβι.

Το ταξιδιωτικό μπουφάν διατίθεται σε τέσσερα στυλ και είναι σχεδιασμένο με πολλαπλές κρυφές λειτουργίες ώστε να καθίσταται το ταξίδι πιο άνετο.

Στις λειτουργίες αυτές περιλαμβάνεται ένα μαξιλάρι λαιμού που φουσκώνει σε δύο δευτερόλεπτα, μια τσέπη που συγκρατεί ένα ποτήρι, και γάντια που είναι κρυμμένα σε κάθε μανίκι.

Ο τρόπος ζωής του Σανγκάβι ενέπνευσε τη γυναίκα του, μια σχεδιάστρια, να δημιουργήσει το μπουφάν.

«Αυτή εργάζεται στη Δυτική Ακτή κι εγώ κάνω MBA στο Kellogg School of Management» λέει ο Σανγκάβι. «Είναι μια πολύωρη πτήση και είχα ξεχάσει να πάρω το μαξιλάρι για το λαιμό μου, κι αγόρασα ένα καινούργιο στο αεροδρόμιο».

Αυτό ώθησε τη γυναίκα του να συλλάβει ένα μπουφάν με ενσωματωμένο μαξιλάρι. «Τη βρήκα καταπληκτική ιδέα» τονίζει ο Σανγκάβι. Και στη συνέχεια προσέθεσαν τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά.

Η εκστρατεία συγκέντρωσε 45.000 υποστηρικτές που παρήγγειλαν 70.000 μπουφάν, με τιμή από 89 έως 120 δολάρια το καθένα. Η έναρξη των παραδόσεων αναμένεται τον Νοέμβριο, ενώ το 2016 το μπουφάν θα βρεθεί και στις βιτρίνες των καταστημάτων.